Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNI SKANDAL:

Pomoćna dvorana u Areni premala!?

19.11.2008.
u 22:01

U Hrvatski rukometni savez stiglo je danas pismo upozorenja iz Svjetskog rukometnog saveza. Naime, kada je posljednji put bila komisija IHF-a u Zagrebu na gradilištu Arene Zagreb, a predvodio ju je Slovenac Kalin, ustanovljeno je da dvorana za zagrijavanje ne zadovoljava određene dimenzije.

Nepisano pravilo
– Ne vjerujem da zbog te činjenice možemo izgubiti domaćinstvo svjetskog prvenstva. Te dvorane za zagrijavanje su postale nepisano pravilo koje se prvi put primijenilo na rukometnom olimpijskom turniru u Pekingu – rekao je Damir Poljak, glavni tajnik HRS-a. Zoran Gobac, dopredsjednik Saveza će malo pojasniti situaciju.

– Od jednog platoa koji je bio udaljen od Arene pedesetak metara mislili smo na početku kada je sve to bilo jedno veliko gradilište, da će tu biti sagrađena ta dvorana za zagrijavanje. Kada smo puno kasnije ponovno došli na gradilište vidjeli smo da se na tom platou ustvari gradi trgovački centar Plodine, a da je dvorana za zagrijavanje na drugom mjestu. E, sad ta dvorana ne zadovoljavaju dimenzije jer je premala. Ispada da se može zagrijavati samo jedna momčad, a nikako dvije – rekao je Gobac.

Nakon što su dobili pismo iz IHF-a, Zoran Gobac i Danmir Poljak uputili su se u INGRA-u k Igoru Oppenheimu, predsjednik uprave.

– Dogovoreno je da se pod hitno mora pronaći nekakvo rezervno rješenje. U ovom trenutku ga nemamo što nikako ne znači da ga uopće nećemo imati –rekao je Poljak.

Svi su vidjeli projekt
U Ingri tvrde da nisu ni milimetra odstupili od zacrtanih propozicija tzv.male dvorane nakon što su predstavili projekt Arene Zagreb i počeli je graditi. Nadalje, tvrde da su sve strane bile upoznate s projektom i s dimenzijama te dvorane za treninge.

– I tadašnji predsjednik tehničke komisije IHF-a A. Kozhukhov proučio je taj projekt i posjetio je gradilište. Bio je zadovoljan viđenim što su prenijili i mediji i HRS – tvrde u Ingri.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije