Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati natječaja

Pomoć udrugama, studentima, djeci iz domova i ukrajinskim izbjeglicama - Zaklada Novo sutra donira 430.000 eura

invalidska kolica
Ilustracija/Envato Elements
05.01.2024.
u 12:46

Objavljivanjem rezultata natječaja za financiranje projekata završen donacijski ciklus zaklade Pavla Vujnovca

Novo sutra, zaklada čiji je osnivač Pavao Vujnovac, objavila je rezultate natječaja za financiranje programa udruga kojim se završen donacijski ciklus za proteklih dvanaest mjeseci vrijedan preko 430.000 eura.

Na natječaj je stiglo gotovo 400 različitih projekata u ukupno tri kategorije – očuvanje nacionalne baštine, potpore ranjivim društvenim skupinama te odgoj, obrazovanje i znanost – a među udrugama i projektima kojima su odobrena sredstva ističu se:

  • pomoć u opremanju novog centra za terapije pomoću konja i rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Udruge Don Kihot iz Zagreba (21.500 eura)

  • projekti senzorne integracije djece s teškoćama u razvoju Centra za odgoj i obrazovanje Lug (19.500 eura) i Udruge za autizam Spectrum iz Donjeg Miholjca (20.000 eura)

  • potpora projektima „Dajem svijetu smisao“, udruge obitelji djece s autizmom Dar iz Osijeka (36.000 eura) te „Za naše bolje sutra“ Udruge osoba s invaliditetom grada Koprivnice (11.000 eura)

  • podrška programu „Uključi me“ Gradskog društva Crvenog križa iz Osijeka (30.000 eura)

  • financiranje rada palijativnog tima LiPa iz Pakraca (18.000 eura) te pomoć u nabavci prvog terapijskog psa u Makarskoj za rad s djecom s teškoćama u razvoju (3.000 eura)

Financiranje je osigurano i za različite projekte udruga koje imaju sjedište u Sinju, Svetom Ivanu Zelini, Kutjevu, Šibeniku, Špišić Bukovici te Zagrebu, a cijeli popis možete odobrenih projekata možete pronaći ovdje.

Natječaj za projekte udruga predstavlja kraj donacijskog ciklusa u sklopu kojeg je zaklada Novo sutra donirala preko 430.000 eura. Zaklada je također osigurala sredstva za stipendije studentima koji dolaze iz županija s najnižim indeksom razvijenosti u Hrvatskoj. Protekle godine proširen je krug stipendista pa su stipendije dobili svi prijavljeni koji su ispunjavali socijalno-imovinske ili kriterije akademske izvrsnosti.

Također, Zaklada nastavlja višegodišnji projekt pomoći pri školovanju više od 50-ero djece s područja Banovine. Riječ je o djeci bez roditelja ili adekvatne roditeljske skrbi, udomljenoj, kao i djeci bez adekvatne roditeljske skrbi iz Dječjeg doma Vrbina te djeci slabijeg imovinskog stanja područja Siska, Gline i Petrinje koje Zaklada Novo Sutra značajno pomaže. Uz stipendije, Zaklada djeci s Banovine redovito osigurava informatičku i sportsku opremu, organizira ljetovanja te polaganje vozačkog ispita za učenike koji napune 18 godina, a sve s ciljem osnaživanja djece i olakšavanja samostalnog života nakon punoljetnosti i prisilnog odlaska iz obrazovno-odgojnih institucija.

Zaklada je u ovom donacijskom ciklusu nastavila i s pomoći za sedamdesetak izbjeglica koji su od ratnih stradanja pobjegli iz Ukrajine, osiguravajući im financiranje najma stanova i režija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije