Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska zajednica

Pomoć se prikuplja i u Norveškoj: 'Teško je spavati mirno kada znate da netko spava pod hladnim nebom'

Petrinja: Statičari obilježavaju zgrade i kuce stradale u potresu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
13.01.2021.
u 13:18

Pomoć se namjerava usmjeriti prema potrebitima u Sisačko-moslavačkoj županiji čim se prikupi više informacija kome je i za što novac potreban

Prikupljanje pomoći potresom stradalim područjima pokrenuto je i u Norveškoj gdje je Hrvatska zajednica pokrenula akciju "Norveška za Petrinju"

"Putem FB-grupa: Hrvatska zajednica u Norveškoj, Hrvatice i Hrvati u Oslu, Hrvati u Norveškoj, poslali smo poziv za pomoć stradalima. Stotinama SMS-poruka i telefonskih poziva pokušali smo doprijeti i uključiti u akciju skoro sve Hrvate i prijatelje Hrvatske“, iz Norveške objašnjava Terezija Turkalj, predsjednica Hrvatske zajednice. 

Akcijom je do sada prikupljeno oko 130.000 norveških kruna, odnosno oko 95 tisuća kuna. Pomoć se namjerava usmjeriti prema potrebitima u Sisačko-moslavačkoj županiji čim se prikupi više informacija kome je i za što novac potreban.

"Hrvatska zajednica u Norveškoj je mala zajednica koja broji 230 članova, ali je izrazito velikoga srca. Meni je kao predsjednici posebno drago da smo uspjeli učiniti bar nešto za naše ljude i našu Hrvatsku u ovom surovom trenutku. Teško je noću spavati mirno kada znate da tamo negdje, u našoj lijepoj Hrvatskoj, netko spava vani pod hladnim nebom“, nadodaje gospođa Turkalj.

Pomoć su pružili i nakon potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku 2020. godine. Tada su u prikupljenim humanitarnim sredstvima kupili CTG aparat za Petrovu bolnicu, odnosni za odjel za prerano rođenu djecu. 

Osim Hrvatske zajednice, u Norveškoj je akciju prikupljanja pomoći potresom stradalim područjima u Hrvatskoj pokrenula i Hrvatska katolička misija.

VIDEO Petrinja: Predsjednik Zoran Milanović obišao kuhare volontere, nazdravili su s rakijom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije