Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE NA SVETICAMA

Pomahnitali navijač mahao sjekirom, žrtva jedva uspjela izbjeći udarac

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
03.08.2019.
u 15:39

Svom snagom počinitelj je zamahnuo sjekirom u smjeru njegove glave, ali je 42-godišnjak kretanjem unatrag uspio izbjeći udarac. Pri tome izbjegavanju udarca, izgubio je ravnotežu i pao na tlo.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom kojeg se sumnjiči za kaznena djela „Teška tjelesna ozljeda“ u pokušaju i „Izazivanje nereda“, izvijestila je zagrebačka policija. 

Osumnjičenog mladića, inače člana navijačke skupine, tereti se da je namjerno izazvao nered i nasilje na javnom mjestu s još tri osobe starosti od 21 do 23 godine, također pripadnika navijačke skupine. Incident se zbio u Ulici Svetice gdje se nalazi ugostiteljski objekt, na čijoj su terasi pripadnici njima suprotstavljene navijačke frakcije organizirano pratili TV prijenos utakmice.

Prema navodima policije, osumnjičeni 23-godišnjak je s manjom sjekirom u ruci došao do terase tog ugostiteljskog objekta te počeo mahati njome prema pripadnicima suprotstavljene navijačke skupine uz pogrdne povike, pozivajući cijelo vrijeme navedene osobe na fizički sukob, te u isto vrijeme pozivajući osobe koje su došle s njim u društvu da mu se pridruže u napadu. Druga dvojica koja su bila s njim u društvu u rukama su nosila čekiće.

Foto: PUZ

U cijelom tom događaju, jedan je 42-godišnjak koji se u tom trenutku našao na mjestu događaja pokušao maknuti osumnjičene s terase lokala kako bi spriječio napad na sebe i druge osobe. No tada je osumnjičeni u cilju nanošenja teških tjelesnih ozljeda dotrčao do njega te je svom snagom zamahnuo sjekirom koju je tom prilikom držao u ruci u smjeru njegove glave u namjeri da ga njome udari i teško ozlijedi, ali je 42-godišnjak kretanjem unatrag uspio izbjeći udarac, pri tome izbjegavanju udarca, izgubio ravnotežu i pao na tlo. Pokušao mu je pomoći 36- godišnjak uslijed čega je lakše ozlijedio nogu.

Osumnjičeni 23-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 

Komentara 15

DO
dopizdilomi
15:56 03.08.2019.

Sjekirom prema glavi je pokušaj ubojstva i ništa drugo.

Avatar Duksi
Duksi
16:01 03.08.2019.

Osumnjičeni 23-godišnjak je u zakonskom roku ???predan pritvorskom nadzorniku .

BO
Bongo
15:51 03.08.2019.

Poziva nenaoružanoga da se obračuna sa njim a ima sjekiru, hrabar nema što

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije