Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKI RIZIK
Povratak na članak

Kakvu to umjetnu inteligenciju stvara famozna američka DARPA?

Šesti esej: O umjetnoj inteligenciji i njezinu moralnom statusu piše doc. dr. sc. Jan Šnajder

Komentari 25

DU
Deleted user
21:31 21.11.2018.

Umjetna inteligencija uništava ljudsku inteligenciju jer se previše oslanjamo na aplikacije i naprave razne. Užas.

VL
NA
narod1
11:40 21.11.2018.

Danas mnogi pokušavaju graditi egzistenciju na novim trendovima kao što je umjetna inteligencija. Napiši puno a ne reci ništa novo, recept za modus operandi.

VL
Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
12:14 21.11.2018.

Zli roboti pretpostavljaju posjedovanje emocija a emocije osim simuliranih/programiranih roboti nikad neće imat,NIKAD! Jedina emocija u obliku čistog ZLA je isključivo ljudska osobina i upravo zlo u nama pretpostavlja o automatskoj sposobnosti na zlo svih drugih bića ili stvari čakk kad su roboti u pitanju! ZLO je vođeno potrebom za moći a za tu pretpostavku opet su potrebne emocije! Ne neće roboti biti zli, čovječanstvo ima monopol na zlo!

VL
DA
Danijel2
11:47 21.11.2018.

Pogledajte samo: ARTIFICIAL INTELLIGENCE: AI, 2001., SAD, 146 min

VL
CR
CrniP
07:58 22.11.2018.

Dobar članak. Pohvala VL.

VL
NE
neboiznadzagreba
00:43 22.11.2018.

Da je u razvoj čovjeka uloženo upola koliko je u razvoj umjetne inteligencije, tko zna koje bi mu bile granice! Ovakvo, nešto izvan njega, nešto što je sam stvorio, moglo bi se pretvoriti u Golema, biće slično čovjeku, no napravljenono od čovjeka, biće po obliku i funkcijama, no biće bez duše koju samo Tvorac može dati, nikako tvorac.

VL
PE
PetaGora
13:42 21.11.2018.

Uništiti će nas ljudska neinteligencija i zlo a ne kompjuteri i umjetna inteligencija.

VL
Avatar mdoresic
mdoresic
08:02 25.11.2018.

Totalna zbrka. DEFINIRAJTE PRVO ŠTO JE TO INTELIGENCIJA, A ONDA PRIČAJTE O UMJETNOJ. Ovdje je samo jedna stvar jasna:TREBA ZAMAJAVATI NAROD kako braća Srbi kažu, ili DOKONI POP I JARIĆE KRSTI, a najvjerojatnije je spajati nespojivo u MASONSKOM DUHU. Ovakve eseje mogu samo kreirati strani plaćenici Soroša i sličnih društava. Npr jedan Ratko Knežević, Tolj i ovaj umišljeni fićfirić gl.urednik Klarić....

VL
AH
ahaskoro
15:35 22.11.2018.

Covjek je barem mogao proucit temtiku pa bi znao da su facebook, google i amazon predvodnici umjetne inteligencije.darpa je marketing americke vojske. al ipak, clanak o ai-u na vecernjem...puno ocekujem

VL
BR
brojevi
09:17 22.11.2018.

Svaki napredak u znanosti i tehnologiji više je nego dobrodošao jer o tome ovisi budučnost čovječanstva. Zemlja nema beskonačne rezurse za podržavanje života na planeti i kada se tome pribroji eksplozija pučanstva oni se bliže svom kraju. O neizbježnim katastrofamaa uzrokovanih samom prirodom planeta, solarnog sustava i svemira uopće ne treba ni govoriti. Doći će vrijeme kada će čovječanstvo biti prinuđeno trošiti izvanzemaljske energetske i materijalne resusrse a u konačnosti i napustiti matični planet.

VL
Avatar mdoresic
mdoresic
08:23 25.11.2018.

Posebno u budalaštinama prednjači tzv. znanstvenik Igor Rudan, posebno u videu o umjetnoj inteligenciji. Da ga nisam upoznao još kao ulizivačkog učenika u MIOC-u davnih osamdesetih još bih i neke od budalaština mogao progutati. Interesantno je iz kojeg se miljea regrutiraju ovakovi masonski muljatori ?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.