Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Polovica Amerikanaca ima negativne osjećaje prema muslimanima

džamija
24.01.2010.
u 15:41

Dvostruko više njih osjeća nesnošljivost prema pripadnicima islamske vjeroispovjesti nego prema kršćanima, židovima ili budistima, javio je Glas Amerike.

Prema istraživanju Gallupa, tvtke za ispitavnje javnoga mnijenja, više od polovice Amerikanaca iskazuje negativne osjećaje prema muslimanima. Dvostruko više njih osjeća nesnošljivost prema pripadnicima islamske vjeroispovjesti nego prema kršćanima, židovima ili budistima, javio je Glas Amerike.

Amerikanci uglavnom osjećaju nekakvu predrasudu prema ljudima koji prakticiraju islam.

No zanimljiv je trend prema kojemu manje nesnošljivosti prema pripadnicima drugih religija pokazuju oni koji i sami pakticiraju neku vjeru. Često se mislilo da su oni koji su vrlo religiozni u suštini netolerantni prema pripadnicima drugih vjeroispovjesti. No, ova je anketa pokazala potpuno suprotno - netolerantniji su ateisti.

Centar za američko-islamske odnose odlučio je stoga poslati 100.000 primjeraka Kurana na adrese raznih javnih dužnosnika u Washingtonu, kako bi se smanjile predrasude prema muslimanima.

Komentara 78

SM
sudo.m
16:04 24.01.2010.

Predrasudeimaju osobe koje ne poznaju stvari ili u ovom slucaju Islam i Muslimane.To mozemo nazvati i prostocom!!!! Arogantni Amiis i onako ostatak Svijeta ne smatraju bitnim!!!

GA
garincha
16:05 24.01.2010.

Pa i nije nesto,gotovo svi muslimani imaju negativne osjecaje prema amerima.

OB
-obrisani-
13:47 25.01.2010.

flok Ja za to nisam čuo. Sad ako ti imaš bolje informacije to je druga stvar. Ipak Srbija nikad neće ući u NATO veruj mi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije