Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za knjižnicu

Polović: Politika ne stoji iza mene, pa su mi šanse male

knjižnica
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
10.09.2014.
u 16:06

Tri su molbe stigle na natječaj za buduću ravnateljicu karlovačke knjižnice, od aktualne ravnateljice Fride Bišćan, Draženke Polović i djelatnice ustanove

Javila sam se na natječaj, no ništa više ne mogu komentirati - kazala nam je Frida Bišćan, ravnateljica Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić.

Molbe još zatvorene

Na natječaj za novog ravnatelja Gradske knjižnice, potvrdila je Mirjana Pogačić, predsjednica Upravnog vijeća knjižnice, stigle su tri molbe. Osim F. Bišćan, tu je i molba Draženke Polović koja radi kao knjižničarka u Ekonomsko turističkoj školi i koja nam je kandidaturu potvrdila, a neslužbeno doznajemo i Jasminke Milovčić, djelatnice Gradske knjižnice.

Iako je natječaj završio 14. kolovoza, ponude će biti otvorene tek ovog tjedna.

– Nadamo se da neće ponovno izabrati aktualnu ravnateljicu Fridu Bišćan, jer je za njenog mandata knjižnica opljačkana za milijun kuna, zbog čega je protiv bračnog para Benić i podignuta optužnica, a da ona za to do sada nije snosila nikakvu odgovornost.

Ukoliko je opet izaberu, bit će to pravi skandal - kazala je Marina Novaković - Matanić, SDP-ova potpredsjednica karlovačkog Gradskog vijeća. Po gradskim pričama, politika ima težak zadatak, a u lobiranje kandidata uključeni su HDZ, koji bi navodno J. Milovčić za novu ravnateljicu, te pravaši koji imaju svoje uvjete.

Program nije važan?

– Kandidirala sam se iako znam da su mi šanse da postanem ravnateljica jako male i kako bih dokazala kako sustav, u kojem je sve unaprijed dogovoreno, funkcionira. Izgledi su mi mali prvenstveno stoga jer iza mene ne stoji nikakva stranka ili politika, samo program koji sam studiozno i ozbiljno osmislila i s kojim mislim da mogu biti dobar ravnatelj i unaprijediti rad knjižnice - kazala je D. Polović koja je s F. Bišćan bila i kandidat za ravnatelja knjižnice 2006. godine.

Za nju se tada založio Miro Škrgatić, aktualni HDZ-ov gradonačelnik koji joj je jamči samostalnost u radu, te koji je zbog zakulisnih igara oko izbora podnio ostavku na tu funkciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije