Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crno proročanstvo

Poljski ministar: Europskoj uniji prijeti raspad, a Europi rat

Jasek Rostowski
AFP/PIXSELL
16.09.2011.
u 11:34

"Ako se eurozona raspadne, Europska unija neće moći preživjeti", rekao je Jasek Rostowski

Europa je u opasnosti, upozorava poljski ministar financija Jasek Rostowski, koji je ozbiljno zabrinut da bi kriza eurozone mogla dovesti do raspada čitavog projekta Europske unije, ali i do novih ratova.

Kako pišu Novinite, Rostowski, čija zemlja predsjedava Unijom, svoje je proročanstvo izrekao u Europarlamentu u Strasbourgu u srijedu, zabrinut zbog krize u Grčkoj.

– Ako se eurozona raspadne, Europska unija neće moći preživjeti – rekao je Rostowski te dodao da Europi prijeti čak i rat u slučaju slabljenja Europske unije, koja je bila jedan od najvažnijih faktora održavanja mira nakon Drugog svjetskog rata.

– Ozbiljno razmišljam o nabavljanju zelene karte za svoju djecu u SAD-u – izjavio je Rostowski pred Europarlamentom.

Komentara 76

TO
Toni50
20:01 16.09.2011.

Konačno jedan normalni i iskreni političar i koji otvoreno se usudi reči istinu... Dok su ostali teška m**** i muljatori koji neznaju šta rade ali se ne sekiraju !

BU
bubica5
16:41 16.09.2011.

„Evropska unija“ postojala i u antičko vreme. - U Rimskoj imperiji su slobodno mogli da putuju samo rimski građani. Svima ostalima, ukoliko su uopšte smeli da putuju, bio je potreban pasoš, odnosno „odobrenje“ robovlasnika. (Zvuči poznato?) Tokom važnog perioda trajanjaa ovog carstva, u njega je moglo da se uđe samo na šest mesta. Iako se prostiralo na tri kontinenta, u Rimsko carstvo je moglo da se uđe samo na tim, tačno određenim carinskim prelazima. - Ljudski um je podložan manipulaciji i svaka nova generacija misli da istorija počinje sa njom.To je, istovremeno, snaga vladara iz senke. Oni ne zaboravljaju značaj istorijskih događaja i značaj njihovog kontinuiteta. Menjaju se samo metode manipulacije. To u velikoj meri ne vide današnji čovek je previše se oslanja na lažne vesti

Avatar kobra11
kobra11
20:01 16.09.2011.

16.09.2011. u 18:39h irani je napisao/la: ....... moglo bi ali Neki nedaju dako da bude . nisu se previse obogatili. Ako bi se okrenula EU aziji onda bi azija bila jos jaca i mocnija a to nekima bas ne odgovara.. I onako vise Kinu nemoze niko da zaustavi . tu i Indija koji mnogi zanemaruju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije