Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGOVANJE

Poljska stala na dvije minute kako bi odala počast žrtvama

Poljska
Foto: Reuters
1/5
11.04.2010.
u 13:31

Širom Poljske je u podne dvominutnom šutnjom odana počast žrtvama iz državnog vrha poginulima kod Smolenska, čime je započela jednotjedna žalost

Širom Poljske oplakuju se žrtve poginule u padu zrakoplova, a građani na javnim mjestima ostavljaju cvijeće i svijeće. U podne je cijela zemlja stala na dvije minute, a žalost će prema odluci vršitelja dužnosti predsjednika, Bronislawa Komorowskog, trajati tjedan dana.

Dok su druga tijela poginulih otpremljena u Moskvu zbog identifikacije, tijelo pokojnog predsjednika Lecha Kaczynskog popodne je dovezeno u Varšavu. Predsjednikov brat blizanac, bivši premijer Jaroslaw Kaczynski, suspregnuo je bol zbog gubitka i otputovao je sinoć na mjesto nesreće kako bi identificirao njihova tijela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije