Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Poljska se naoružava u strahu od napada Rusije

Tomasz ‎Siemoniak
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
02.06.2015.
u 21:38

"Možemo vidjeti da Rusija ide u smjeru obnove utjecaja koji je imala u vrijeme Sovjetskog Saveza"

Poljski ministar obrane Tomasz Siemoniak rekao je za Sky News kako je Poljska suočena s najvećom sigurnosnom prijetnjom od kraja Hladnog rata.

- Možemo vidjeti da Rusija ide u smjeru obnove utjecaja koji je imala u vrijeme Sovjetskog Saveza - rekao je Siemoniak.

- U tom slučaju situacija nipošto nije gotova s Krimom te će se preseliti na teritorije drugih zemalja, koje će se naći na meti putem agresije ili nekih drugih mjera Ruske Federacije, pa moramo biti spremni - dodao je Siemoniak.

Sky News navodi kako je Poljska povećala izdatke za obranu za 18 posto, kako bi zadovoljila NATO-ov standard od 2 posto BDP-a, a započela je i s programom ponovnog naoružanja kako bi smanjila ovisnost o opremi iz vremena SSSR-a. Ministarstvo obrane također radi na planovima za pomoć u obuci i integraciji građanskih paravojnih skupina koje bi bile mobilizirane u slučaju rata, navodi Sky News.

>> Incident u Crnom moru: Rusija digla vojne avione zbog američkog broda

>> 'Rusija može okupirati Baltik za samo dva dana. NATO nije u stanju brzo reagirati'

Komentara 70

AN
antijugoslavencina
05:56 03.06.2015.

Pametno!

MO
Milka Oreo 300g.
22:20 02.06.2015.

da se ne ponovi katinska šuma

KR
Krasimir
13:04 03.06.2015.

russi su posten narod, piju mnogo, sveliraju se zene za vodku, a russi prave genocide samo gde mogu i gde nato im dozvoli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije