Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Poljska: Obvezna kemijska kastracija silovatelja djece i rođaka

zlostavljanje
Arhiva VL
26.09.2009.
u 16:18

Zakon nalaže da osobe osuđene za silovanje djece mlađe od 15 godina uzimaju lijekove koji kontroliraju spolni nagon, poznatije kao kemijska kastracija.

Donji dom poljskog parlamenta prihvatio je zakon o obveznoj kemijskoj kastraciji osuđenih za silovanje djece ili bliskih rođaka. Vlada desnog centra predložila je taj zakon zbog serije slučajeva u kojima su očevi silovali svoje kćeri.

Također se sa 12 na 15 godina povećava maksimalna zatvorska kazna za silovanje djece mlađe od 15 godina. Zakon nalaže da osobe osuđene za silovanje djece mlađe od 15 godina uzimaju lijekove koji kontroliraju spolni nagon, poznatije kao kemijska kastracija. Lijekovi će se izdavati u zatvorskoj bolnici ili medicinskom centru.

U slučajevima silovanja maloljetnika starih između 15 i 18 godina sud će odlučivati hoće li osuđeni biti podvrgnut kemijskoj kastraciji. Zakon će se primjenjivati i na počinitelje koji su silovali bliske rođake, ali taj termin nije precizno definiran.

Ključne riječi

Komentara 18

ZL
zlatka
18:11 26.09.2009.

Bravo, za pet!

OB
-obrisani-
21:37 26.09.2009.

Fantastičan zakon, trebalo bi ga provesti i u Hrvatskoj - za pedofiliju i incest, ali i za zoofiliju, nekrofiliju, pederluk i sve druge seksualne nastranosti.

MM
Mladen Miletić
17:45 26.09.2009.

Bolesni silovatelji a bolesni i zakon !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije