Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDAN VIDEO

VIDEO Poljska vlada poručuje građanima: Razmnožavajte se kao zečevi

09.11.2017.
u 10:43

Po podacima EU-a u Poljskoj je tijekom 2015. godine rođeno 1,32 djece po ženi. Samo je u Portugalu lošije stanje kada je o natalitetu riječ, a on je nizak i u Španjolskoj te u Grčkoj.

Poljsko ministarstvo zdravstva u kratkoj video snimci pozvalo je građane Poljske da slijede primjer zečeva kako bi dobili što brojnije potomstvo, odnosno da se "razmnožavaju poput zečeva". 

Ministarstvo zdravstva u konzervativnoj poljskoj vladi ove uglavnom katoličke zemlje, koja ima jednu od najnižih stopa nataliteta u Europi, u snimci kao pozitivan primjer navodi ponašanje zečeva kad je razmnožavanje posrijedi, pozivajući pritom svoje sugrađane da se i oni "razmnožavaju poput ovih životinja". 

Na snimci objavljenoj na Youtubeu zečevi žvaču zelenu salatu i grickaju mrkvice dok narator odjeven poput zeca otkriva tajnu višečlanih zečjih obitelji: vježbanje, zdrava prehrana i što manje stresa.

"Znate li našu tajnu? Zdravo se hranimo i ne nerviramo se. Ako ikada poželite postati roditelji, slijedite primjer zečeva. Naš je tata imao 63 djece", poručuje "zec" Poljacima. 

Prikazan je i par - muškarac i žena koji uživaju u romantičnom pikniku, uz savjet da bi i malo romantike moglo pridonijeti poticanju prirodnoga prirasta među ljudima. 

Po podacima EU-a u Poljskoj je tijekom 2015. godine rođeno 1,32 djece po ženi. Samo je u Portugalu lošije stanje kada je o natalitetu riječ, a on je nizak i u Španjolskoj te u Grčkoj. 

Ministarstvo zdravstva je na upit medija odgovorilo kako videom želi potaknuti sugrađane u reproduktivnim godinama (18 do 45 godina) da usvoje zdrav životni stil te da vode računa o reproduktivnom zdravlju. Dodali su i da žele podsjetiti Poljake na ovaj problem na način koji nije uvredljiv ni vulgaran. 

Pogledajte i video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Ključne riječi

Komentara 8

IB
ibiza
11:40 09.11.2017.

pa imaju i pravo treba dice imati a sta cemo kada juce u Njemackoj dozvoljavadu i treci spol.. koji ne postoji o boze...

DO
domxerex
19:43 12.11.2017.

Koji treći spol ima tu više spolova, Uveli su transexualca, transrodnu i neoprijedjeljenu spolnost. Njemci imaju pet spolova. A čekajte tek kada zavedu rodnu teoriju sa 36 rodova. Onda više nećeš znati što si i koga voliš.

LU
lunar777
12:26 09.11.2017.

Pa poruka je dobra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije