Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Poljska vlada poručuje građanima: Razmnožavajte se kao zečevi

Po podacima EU-a u Poljskoj je tijekom 2015. godine rođeno 1,32 djece po ženi. Samo je u Portugalu lošije stanje kada je o natalitetu riječ, a on je nizak i u Španjolskoj te u Grčkoj.
09. studenoga 2017. u 10:43 8 komentara 1204 prikaza

Poljsko ministarstvo zdravstva u kratkoj video snimci pozvalo je građane Poljske da slijede primjer zečeva kako bi dobili što brojnije potomstvo, odnosno da se "razmnožavaju poput zečeva". 

bebe HRVATSKA OPASNO KOTIRA Evo gdje se u svijetu najviše smanjuje stanovništvo

Ministarstvo zdravstva u konzervativnoj poljskoj vladi ove uglavnom katoličke zemlje, koja ima jednu od najnižih stopa nataliteta u Europi, u snimci kao pozitivan primjer navodi ponašanje zečeva kad je razmnožavanje posrijedi, pozivajući pritom svoje sugrađane da se i oni "razmnožavaju poput ovih životinja". 

Na snimci objavljenoj na Youtubeu zečevi žvaču zelenu salatu i grickaju mrkvice dok narator odjeven poput zeca otkriva tajnu višečlanih zečjih obitelji: vježbanje, zdrava prehrana i što manje stresa.

"Znate li našu tajnu? Zdravo se hranimo i ne nerviramo se. Ako ikada poželite postati roditelji, slijedite primjer zečeva. Naš je tata imao 63 djece", poručuje "zec" Poljacima. 

Prikazan je i par - muškarac i žena koji uživaju u romantičnom pikniku, uz savjet da bi i malo romantike moglo pridonijeti poticanju prirodnoga prirasta među ljudima. 

Po podacima EU-a u Poljskoj je tijekom 2015. godine rođeno 1,32 djece po ženi. Samo je u Portugalu lošije stanje kada je o natalitetu riječ, a on je nizak i u Španjolskoj te u Grčkoj. 

Ministarstvo zdravstva je na upit medija odgovorilo kako videom želi potaknuti sugrađane u reproduktivnim godinama (18 do 45 godina) da usvoje zdrav životni stil te da vode računa o reproduktivnom zdravlju. Dodali su i da žele podsjetiti Poljake na ovaj problem na način koji nije uvredljiv ni vulgaran. 

Pogledajte i video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Umirovljenici DZS Zabrinjavajući podaci: Stanovništvo Hrvatske stari i svake godine ga je sve manje djeca na internetu opasnost Maknite djecu od ekrana, ovo su zabrinjavajući podaci Surogat majka RIJEDAK FENOMEN Surogat majka rodila blizance, a onda je otkrila nešto nevjerojatno
A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
 • ibiza:

  pa imaju i pravo treba dice imati a sta cemo kada juce u Njemackoj dozvoljavadu i treci spol.. koji ne postoji o boze...

 • domxerex:

  Koji treći spol ima tu više spolova, Uveli su transexualca, transrodnu i neoprijedjeljenu spolnost. Njemci imaju pet spolova. A čekajte tek kada zavedu rodnu teoriju sa 36 rodova. Onda više nećeš znati što si i koga voliš.

 • Avatar lunar777
  lunar777:

  Pa poruka je dobra...