Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILA U PRITVORU

Poljakinja pokušala u Hrvatsku unijeti radij-226

policija auto
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
14.09.2016.
u 23:37

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je odredio istražni zatvor protiv osumnjičenice.

Državljanka Poljske završila je u pritvoru nakon što je u Hrvatsku pokušala unijeti radij. Incident se dogodio u ponedjeljak.

- Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je uz kaznenu prijavu privedena poljska državljanka (1971.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo rukovanja općeopasnim tvarima iz čl. 220. st. 1. Kaznenog zakona. (14.9.2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica 12. rujna 2016. preko državne granice namjeravala prenijeti staklenu kutijicu i tri platnene vrećice ispunjene ionizirajućom tvari Ra-226.  

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je 14. rujna 2016. odredio istražni zatvor protiv osumnjičenice temeljem čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku - stoji u priopćenju DORH-a.

>> Dopušteno zračenje čak je 2,5 puta više

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije