Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVA PRESICA

Poljak koji si je pucao u glavu: Nisam mogao izdržati optužbe

\'A television still image shows Polish military prosecutor Mikolaj Przybyl as he asks media to leave during a news conference in Poznan, January 9, 2012. A Polish military prosecutor shot himself in
Reuters/Pixsell
10.01.2012.
u 20:40

Mikolaj Przybyl pokušao se ubiti zbog istraga o korupciji u poljskoj vojsci koje je vodio.

Poljski vojni tužitelj, časnik Mikolaj Przybyl koji si je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Poznańu pokušao oduzeti život, dao je izjavu za poljski radio Zet i tiskovnu agenciju.

- Želio sam počiniti samoubojstvo. Otvorio sam prozor u svom uredu i naciljao u tom smjeru kako se kugla ne bi odbila rikošetom. Stavio sam tada pištolj u usta - opisuje pukovnik pokušaj samoubojstva.

No tada je, kaže, čuo zvuk kvake na vratima ureda i ruka mu je zadrhtala. Život mu je spasio radnik koji je došao popraviti kabele u uredu.

- Prepao sam se da će ući, požurio sam, loše sam naciljao i pogodio lice, a ne mozak - opisao je tužitelj te objasnio razloge svog čina.

- Branio sam čast ljudi koje znam i koji savršeno rade svoj posao. (Prije svega, riječ je o njegovu šefu, glavnom vojnom tužitelju generalu Krzystofu Parulskom, op. a.) Na ovaj su me korak nagnale istrage koje vodim. Jedna od najvažnijih odnosi se na financijska pitanja u poljskoj vojsci.

Kaže da je prešao preko toga što su mu ubili psa, ali nije mogao prijeći preko izravnih optužbi za bespravno djelovanje.

Vojni tužitelj Przybyl pokušao se ubiti u vrijeme stanke tijekom konferencije za novinare u Poznańu. Prije toga je pročitao izjavu u kojoj je spomenuo medijsku hajku na tužiteljstvo zato što je objavljeno da se novinari prisluškuju u vezi s istragom o padu predsjedničkog zrakoplova 2010., sukobu civilnog i vojnog tužiteljstva kao i istragom o organiziranoj korupciji u vojsci. Njegov šef general Parulski objasnio je da je časnik Przybyl imao dozvolu za nošenje privatnog oružja jer je, zato što je vodio istrage o korupciji, "bilo više napada na na njegov stan i auto."

Komentara 2

IS
istima
22:28 10.01.2012.

Kakav je to vojnik kad nemre pogoditi ni sa 10 cm udaljenosti...... Ma i bolje mu da se upuca.....

Avatar _Hedon_
_Hedon_
02:55 11.01.2012.

....i tebi je bolje da šutiš, bez ljutnje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije