Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Politika se osramotila na generalu Stipetiću

U zagrebačkom kvartu Kajzerica osvanuo je mural posvećen generalu Petru Stipetiću kojega narod, za razliku od političara, s pravom smatra herojem koji je to postao još za života

Komentari 26

IM
Inmerps mod aZ
20:08 05.10.2020.

Istina. Covjek je bio hrvatski velikan

VL
NE
neboiznadzagreba2
20:10 05.10.2020.

Takvi kao general Stipetić iz rata nisu izišli kao veliki igrači u naftnom biznisu, takvi kao general Stipetić, mali, obični Hrvati izborili su Hrvatsku, politika takve samo iskoristi i ispljune, lažni heroji i lažni časnici nakon ratova stupaju na scenu...

VL
JA
jadnatikoza
21:27 05.10.2020.

Pravi istinski heroj. Sramota je da se generalom zove i Čermak koji je srbima prodavao naftu za tenkove tako da mogu pucati po našim mladićima. Obratite pozornost na ovaj dio teksta: Tus i ja smo bili jedini koji smo u u drugoj polovici 1992. nastojali da se presiječe koridor prema Banjoj Luci, a da nismo znali da postoji politički dogovor Bobana i Karadžića u Grazu da se Srbima ostavi koridor. Predsjednik Tuđman nikad nam nije rekao da se ne smijemo baviti presijecanjem koridora, pa sam kao zapovjednik slavonskog bojišta, koje je uključivalo i bosansku Posavinu, planirao operaciju zauzimanja koridora, što je – s vojničkog gledišta – bio najlogičniji mogući potez. Kad smo u prosincu 1992. stvorili pretpostavke za presijecanje koridora, smijenjen sam i vraćen u Zagreb

VL
Avatar Pleše.S.Vukovima
Pleše.S.Vukovima
08:56 06.10.2020.

Jedan od rijetkih gospodina generala. Neka mu je vječna slava !

VL
ZA
zagabria5
10:14 14.03.2021.

Stipetić je samo potvrdio kako je ekipa okupljena oko HDZ BIH prodala Posavinu i tamošnje Hrvate da bi sebi napravila mini državu. Ali karma je čudo kao što danas vidimo ništa nisu napravili. Sramota me što među nama ima uvijek dovoljno izdajnika koji će raditi protiv interesa svog naroda.

VL
DU
Deleted user
07:50 06.10.2020.

Pa i druga strana ima neko svoje objašnjenje - Stipetić je došao kad su oni već "slomili zube" na Petrinji i kad je protivnička vojska dobila zapovijed za povlačenje... I onda je Stipetić prisvojio svu slavu tada, pompozna predaja, potpisivanje pred TV kamerama i kasnije je on to još iks puta slavio po medijima, kako se korpus predao baš njemu itd. itd. Jasno da je to naišlo na odbojnost onih koji su su tome sudjelovali od trena D 05 00 h i koji su prolili krv tamo, a kasnije su ispali nebitni i bez zasluga za bilo što, čak dobili porciju žestokih kritika. Tako stvari funkcioniraju - ne smiješ sebe stavljati u prvi plan i ne spominjati i zasluge drugih.

VL
IM
Inmerps mod aZ
07:34 06.10.2020.

Vukomerec, Hrvoja Zovka poznajem osobno i nije jugos.

VL
KU
Kultura
09:53 06.10.2020.

General u JNA.

VL
Avatar KALIMERO
KALIMERO
22:12 05.10.2020.

Pitajte Posavljake je li za pad Posavine krivo Stipetićevo ne snalaženje u obrani iste. Kako su drugi visoki časnici uz herojska djela imali neslavne životne priče tako je i Stipetić imao sa obranom Posavine. Zna se tko Generala Stipetića prekoo svojih medija isključivo guraju kao čistunaca dok se drugim generalima traži trn u oku. Radi se o predsjedniku tkz. HR. novinarskog društva. Pa nitko ne spominje da je Čedu Bulata, zapovjednika Banijskog korpusa za vrijeme akcije Oluja Stipetić slobodno pustio za Srbiju, a dobro je znano da je taj isti Bulat 12.11.91. god. rukovodio napadom te totalnim uništenjem mjesta Saborsko. Pri tom je protjerano sve stanovništvo,ubijeno je preko 35 civila, većinom starćadi te više branitelja....Jedino se slažem da svi naši ratni Generali bez obzira na količinu zasluga, zaslužuju isti pijetet i poštovanje što kod Stipetića stvarno nije bio slućaj. Generale počivao u miru Božjem!

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
21:54 05.10.2020.

Stipetić je pod Mesićem sudjelovao u čistki istinskih junaka Domovinskog rata, a kriv je i za pad Bosanske Posavine. Uglavnom ga propagiraju jugosi poput Hrvoja Zovka i neupućeni naivci poput autora murala.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.