Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovno promiču san
Povratak na članak

Politico: Njemačka opsjednutost sintetičkim gorivima nije nova, pitajte Hitlera

Cilj Berlina ovaj put nije osvajanje kontinenta nego spašavanje motora s unutarnjim izgaranjem, duše njemačke industrijske ekonomije. Zadnjih tjedana njemačka vladajuća koalicija vodi kampanju ublažavanja novih europskih pravila koja bi trebala stupiti na snagu 2035., a koja bi u biti zabranila registraciju novih automobila na dizel i benzin kako bi se potaknula prodaja električnih automobila.

Komentari 1

US
ustrajan
08:20 30.03.2023.

Politika tjerana ideologijom forsira unistenje energenata koji su nam raspolozivi slijedecih tisucu godina a promovira preskupe, nepouzdane energente koji su "politicki korektni" ali ekonomski neodrzivi. "Sinteticka" goriva su danas cjenom konkurentna medutim za proizvodnju tih goriva nepotrebno unistavamo hranu jer se koriste zitarice za njihovu proizvodnju umjesto da se njima hrani planetarno gladno stanovnistvo. U Americi se 570 tisuca skolskih autobusa M O R A pokretati jedino dieselom sintetiziranim iz zitarica! U Americi se u benzin za automobile M O R A mjesati 5% etanola koji je sintetiziran iz zitarica. Motori na unutarnje izgaranje su jos uvijek apsolutna potreba jer trenutno ne postoji zamjena za transport hrane, sirovina, svih vrsta proizvoda! Bez motora na unutarnje izgaranje SVA SVJETSKA ekonomija trenutno staje i taj proces jednom zaustavljen vise nece biti moguce pokrenuti barem nekoliko godina. Do tada ce covjecanstvo biti u nepovratnom kamenom dobu!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.