Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI Troje HDZ-ovaca za gradonačelnika

Politički život u gradu Kninu postaje sve burniji

07.11.2008.
u 18:05

Kako se bliže lokalni izbori, politički život u Kninu postaje sve burniji.

Po kuloarima čak troje HDZ-ovih političara pretendira na poziciju kandidata te stranke za kninskoga gradonačelnika.

Čeka se odluka
Nema mira ni u SDSS-u iz kojega poručuju da je izjava kninskoga dogradonačelnika Dragana Jerkovića kako ta stranka neće imati svoga kandidata na izborima proizvoljna i kako predstavlja njegov osobni stav, a ni u kom slučaju ne predstavlja stav stranke.

Nakon što je dogradonačelnik Knina iz redova SDSS-a Dragan Jerković najavio kako ta stranka neće imati svoga kandidata za kninskog gradonačelnika, jer za to, po njemu, još nije vrijeme, iz stranke su poručili kako je to njegov proizvoljni stav, a ne stav SDSS-a.

Potvrdio nam je to predsjednik kninske gradske organizacije SDSS-a Ognjen Biserko. Ognjen Biserko kaže da se o tom pitanju nije čak ni interno razgovaralo u stranci te najavljuje da će konačnu odluku donijeti tijela stranke.

– Mogu samo kazati kako je to Jerkovićev osobni stav, kao što bilo tko drugi iz stranke može iznijeti svoj, ali se to ni u kom slučaju ne može uzeti i prihvatiti kao stav naše stranke. Ne samo da stranka nije donijela nikakvu odluku o tom pitanju nego o tome čak ni interno nismo razgovarali.

O kandidatu SDSS-a za gradonačelnika najprije će se razmatrati na Izvršnom odboru gradske organizacije stranke pa na Izvršnom odboru županijske organizacije, a konačna odluka donijet će se na Glavnom odboru SDSS-a koji će se održati u Vukovaru – izvijestio nas je predsjednik gradske organizacije SDSS-a Ognjen Biserko.

Opet Josipa Rimac
Iako su se u medijima spominjala imena Anke Matić i Tomislava Vrdoljaka, Josipa Rimac je najizgledniji kandidat Hrvatske demokratske zajednice za kninsku gradonačelnicu.

Rimac, naime, ima potporu Županijske organizacije stranke, ali i Gradskog odbora HDZ-a koji će donijeti konačnu odluku.

Uskoro će sa svojim kandidatom izaći Inicijativa za Knin koja okuplja nekoliko stranaka i koja se do sada pokazala najvećim kritičarom politike HDZ-a i SDSS-a.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije