Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Politička satira satire blokirane

Povišica, kojom se hvali potpredsjednik Vlade, sjajna je prilika zaposlenima u Ministarstvu pravosuđa da je danonoćnim radom na novom Ovršnom zakonu i opravdaju

Komentari 8

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
10:32 27.01.2018.

Ristić, jedan od rijetkih u mainstreamu...

VL
OO
onako_ovlaš
08:41 27.01.2018.

plenković se jako prevario uvođenjem hns u sustav koalicije.on je nešto lamentirao da je to kao povećanje koalicijskog kapaciteta i širenje političke kulture.on je zapravo spašavao sebe predstavljajući to kao trijumf općenitosti,mada je sad s dovođenjem macana vidljivo koliko kasni,pokušava naknadno nadograditi političku komunikaciju,hns je dete koje volii šećer,premijer će uskoro morati na dijalizu

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
17:58 27.01.2018.

E moj Borislave, mene je baš iznenadilo da kraj silnih događaja u Davosu ti komentiraš nebitnu temu i braniš mentalne komunjare koje nemaju izgrađenu svijest o tome da se ugovor prije potpisa treba pročiati, i da se ne smije dizati kredit koji se ne može vraćati. Kako ja nisam blokiran? Kad sam ja došao u banku tražiti kredit, i kad mi je službenica rekla da može ali da je vezan uz švicarski franak, ja sam je pitao je li joj ja izgledam kao idiot i piše li mi na čelu da sam idiot? Kad ti meni doneseš dokaz da je netko tim mentalnim komunjarama stavio pištolj na čelo i rekao im da moraju potpisati lihvarski ugovor, onda ću ja tebi priznati da ovaj tekst ima smisla. Dotad, ja samo mogu pitati je li i tebi kao i meni M grizla dok je saugala?

VL
FO
FONZA
09:47 27.01.2018.

U covjeku se budi gnjev kada bespomocno gleda ovu sotonsku pljacku bespomocnih ljudi koje je zivot doveo u situaciju iz koje ne vide izlaza....pa ceme sluzi drzava , drustvo , ministarstva , akademici , pravnici - ako dopustamo da se se nase obitelji razaraju na ovakav bestijalan nacin....da im se ubija i sadasnjost - i buducnost.....advokati , financi , banke - su postali krvozedni vuci kojima nikad plijena dosta......jeli umro covjek u nama...?......sta se desava sa hrvatskim drustvom...?

VL
Avatar Vinko
Vinko
16:31 27.01.2018.

Ovo što piše ovaj izvanredan kolumnist Borislav Ristić predstavlja strašnu optužbu naših vlasti. Autor nije formulirao svoju kolumnu kao optužnicu, ali po svome sadržaju ona to jest. Autor veli : "Sustavom ovrha dug građana, koji je na početku iznosio 6 milijardi, sada je, s kamatama, dosegao više od 40 milijardi kuna." Naime, ta se lihvarska pljačka obavlja uz puni blagoslov i zakonsku podlogu hrvatskih vlasti. Postavlja se pitanje jesu li to uopće hrvatske vlasti. Ili je djelovanje hrvatskih vlasti u službi nekog tuđeg okupatora Hrvatske. Živi zid, Sinčić i Pernar su se uhvatili nemoralnih ovrha kojih je puna Hrvatska. I ti su dio te bulumente koja radi na štetu Hrvatske. Naime, svaki pravni postupak za nalatu tražbine i sl. nužno završava - ovrhom. Nije problem u ovrhama kao takvim. Problem je u nas u tome što su ovrhe dio pljačkaškog sustava koji je stvoren za lihvarksu pljačku. Nedospustivo je da temeljni dug bude opterećen troškovima postupka i kamatama koji višestruko nadmašuju početni dug. Kad je to slučaj kao u nas, na djelu je zločinačka država koja je okupirana od nekog neznanog okupatora. Nitko nije kriv. Sve je po zakonu. A to što je zakon nemoralan, neljudski, u suprotnisti s civliziranim društvom, nikoga ne brine. Politčke stranke, kao da su redom lakrdijaške stranke. Mogle bi i bez maska u paradu s maškarama.

VL
Avatar Vinko
Vinko
08:34 28.01.2018.

Isti je slučaj lihvarske pljačke i s ugovorima o krediti sa zaštitnom klauzulom u švicarskim francima. Slovenci su počeli te ugovore proglašavati ništetnim, ništavim, što sam ja kao Boljunac na Barometru VL zagovarao u svoim analizama 2015. g. Hrvatska je je te ugovore zakonom konvertirala u eure, što je dvojbeno s gledišta ustavnosti. Ali što tu možemo: u nas su glave malo tvrđe nego u Sloveniji, iako su i njihove glave izuzetno tvrde.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.