Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj primirja Grad i

Politička prepucavanja mogla bi odgoditi projekt

'18.08.2010., Koprivnica - Ilustracija za clanak o koprivnickoj Obrtnickoj skoli. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
18.08.2010.
u 16:20

Korena je razljutilo inzistiranje Gradskog vijeća na suglasnosti Ministarstva, a Mršiću nije jasno zašto zbog toga proziva upravo njega

Na natječaj za izradu projektne dokumentacije za gradnju koprivničke Obrtničke škole, koji je raspisala Županija, pristiglo je 13 ponuda. Neslužbeno se doznaje kako je najpovoljniju, u iznosu nešto većem od 700.000 kuna ponudio Coart, no konačna će odluka biti poznata za mjesec dana.

Čekaju godinu i pol

Izradu projektne dokumentacije zajedno su trebali financirati Grad i Županija,

Međutim, koprivničko je Gradsko vijeće na svojoj posljednjoj sjednici jednoglasno donijelo odluku kojom inzistira da Županija pribavi suglasnost Ministarstva na idejni projekt prije nego što sufinancira izradu projektne dokumentacije, što je u Županiji dočekano "na nož".

Župan Darko Koren kaže kako se na suglasnost čeka već godinu i pol, no da je s Mršićem sve bio dogovorio, te kako takvu odluku Vijeća nije očekivao.

- Neshvatljiv je cinizam Grada. Mislim da se zapravo radi o tome da u gradskom proračunu nema novca, pa se pokušavaju izvući iz projekta - ljutit je Koren. Poručuje i da, u slučaju da se ostane pri odluci Vijeća, Županija dobro razmisli hoće li nastaviti s projektom.

S druge, pak, strane, gradonačelnik Zvonimir Mršić nema namjeru odustati od koprivničke Obrtničke škole, za koju kaže da je od strateškog značaja.

- Ako Županija neće ostati u projektu, Grad sigurno hoće, samo nek nam prenesu osnivačka prava - poručuje Mršić. Dodaje kako mu nije jasno zašto župan proziva njega, kada je odluku donijelo Gradsko vijeće, i to jednoglasno - za nju su glasovali i vijećnici HSS-a.

Tko je koliko uložio

- Za razliku od Županije, Grad je dosad u novu školu uložio oko šest milijuna kuna za zemljište, a još toliko ćemo morati za uređenje komunalne infrastrukture. S druge strane, Županija je dosad uložila 200 do 300 kuna koliko košta objava oglasa - kazao je Mršić. Iako iz Županije poručuju da se suglasnost može dobiti i naknadno, Mršić kaže kako je zakonom izričito propisana prethodna suglasnost te se prije nje ne smije pristupiti izradi projekta.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije