Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GFUK

\"Političar\" otvorio jubilarni, 5. po redu Glumački festival u Krapini

Glumački festival u Krapini,  (1)
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/4
14.04.2012.
u 18:05

Sljedećeg vikenda igrat će predstava \"Profesionalac\" KU \"Glumci u Zagvozdu\" i Satiričkog kazališta Kerempuh te predstava \"U isto vrijeme na starom mjestu\".

Predstavom "Političar" Ladislava Prežigala u izvođenju Antuna Tudića u punoj krapinskoj Festivalskoj dvorani započeo je jubilarni, 5. po redu Glumački festival u Krapini, popularni GFUK. Krapinska publika, već naučena na odlične naslove ni ove godine nije propustila unaprijed kupiti veliku većinu karata za sve predstave. U Festivalskoj dvorani će ukupno igrati šest predstava u tri petka i tri subote, a nakon Političara, festival je nastavljen predstavom "Mjehur od sapunice" Glumačke družine Histrion, kojom je i završio prvi vikend GFUK-a.

Sljedećeg vikenda igrat će predstava "Profesionalac" KU "Glumci u Zagvozdu" i Satiričkog kazališta Kerempuh te predstava "U isto vrijeme na starom mjestu". Treći vikend u Krapini gostuje popularna Kerempuhova predstava "Spektakluk", a posljednjeg dana festivala, 28. travnja na rasporedu je predstava HNK Varaždin "Ufuraj se i pukni".

- To su sve predstave koje su nagrađivane i koje su valorizirali moji kolege i to su kriteriji po kojima ovdje dovodim predstave. Mora biti smijeha, zabave i veselja, a nakon predstava tu su i na domjenci sa glumcima koji će sigurno biti kruna festivalskog druženja - rekao je predsjednik Udruge GFUK i organizator Adam Končić. Osim onih koje će igrati u Krapini, predstava "Političar" gostovat će i u Svetom Križu Začretju, Zlatar Bistrici, Klanjcu i Oroslavju, a proslavljeni "Dimnjačar" Ljubomira Kerekeša, koji ove godine slavi 20 godina igranja te predstave, gostovat će u Loboru, Kumrovcu, Donjoj Bistri, Humu na Sutli, Desiniću i Konjščini.

- To je zapravo proširena priča onoga što smo počeli prije dvije godine sa Zabokom, Klanjcem, Zlatar Bistricom i Loborom, a ove godine su se toj inicijativi priklonilo ukupno osam općina i dva grada, dok nam je krajnji cilj da GFUK, osim u Krapinsko - zagorskoj, gostuje i u Zagrebačkoj i Varaždinskoj županiji, što ustvari i jest Hrvatsko zagorje - rekao je Končić, dodavši da je tako ovogodišnji GFUK došao do ukupno 16 festivalskih večeri, na kojima se očekuje oko pet i pol tisuća gledatelja.

- Zajedno s ovom, na GFUK-u će u pet godina biti odigrano ukupno 40 dramskih predstava, a ako se računa sa nekim rasprodanim ovogodišnjim predstavama, dolazimo do brojke od 16 tisuća posjetitelja. Mislim da je to jedna fenomenalna brojka i da je razlog više za slavlje. Pet godina nije velik jubilej, ali je sladak. Bit će ovdje i kolege Vedran Mlikota, koji slavi 15 godina GUZ-a, i Goran Navojec, koji slavi deset godina BOK-a, a u tom nekom nizu, mislim da smo i mi pronašli jako dobar model širenja dramske umjetnosti po Hrvatskom zagorju. Ovdje ljudi jako dobro prepoznaju kvalitetne stvari, dobre glumce, a vjerujem i našu inicijativu i to nam je motiv da se svake sljedeće godine trudimo još više - zaključio je Končić, dodavši da, osim za Spektakluk, za sve ostale predstave ima još nešto karata, ali sudeći po interesu, neće ih biti još dugo.

Komentara 1

ST
Stjepan
18:32 14.04.2012.

--Pluris est oculatus testis unus quam auriti decem - Više vrijedi jedan svjedok koji je vidio nego deset njih koji su ćuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije