Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PU ZAGREBAČKA

Policijski službenici poduzeli sve što su zakonski mogli

24.11.2008.
u 17:56

Policijski službenici policijske postaje Zaprešić postupali su 28. 6. 2005. prema muškoj osobi koju navodite u svom upitu, te je zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje (čl. 129. st. 2) i Nasilničkog ponašanja (čl. 331. st.1 KZ-a) na štetu ženske osobe koju navodite, uz posebno izvješće, prepraćen istražnom sucu Županijskog suda. Protiv njega je podnijet i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz čl. 13. st. 1 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - navode iz PU zagrebačke.

U kolovozu 2008. gospođa je zatražila intervenciju policije te su policijski službenici dolaskom na mjesto događaja utvrdili da su oba sudionika događaja (muška i ženska osoba koju navodite) počinili prekršaj iz čl.13. st.1 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te je protiv njih Prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog.

Na temelju prikupljene liječničke dokumentacije vidljivo je da je gospođa zadobila ozljede koje su od strane liječnika okvalificirane kao lakše. Nadalje, gospođa nam se 19. 8. 2008. obratila pismenom pritužbom na postupanje policijskih službenika. Provjerili smo navode iz pritužbe te smo utvrdili da su policijski službenici postupali sukladno pozitivnim zakonskim propisima, odnosno poduzeli su zakonom predviđene mjere. O svemu smo gospođu izvijestili pismenim putem - kaže se u odgovoru PUZ-a.



Tihomir Vuković: Ja sam bio napadnut

Za komentar navoda Irene Kralj zamolili smo i Tihomira Vukovića. U telefonskom razgovoru on nam je rekao: - Ona priča nebuloze! Ja sam s njom završio svaku priču prije četiri godine. Zbog nje sam bio u zatvoru i ne želim za nju čuti. Čuo sam da se nekamo odselila, ali iskreno, ne zanima me gdje?! – ustvrdio je Tihomir Vuković. Na našu primjedbu da se posljednji incident, prema policijskom zapisniku, dogodio u kolovozu ove godine, Tihomir je rekao: - Mogu samo reći da mi se javila pred Uskrs ove godine, nakon čega smo ponovno hodali tri mjeseca i prekinuli. A na pitanje zbog čega je tom prilikom fizički nasrnuo na Irenu, rekao je da ne želi odgovoriti, ali je za kraj, ipak dodao kako je u toj situaciji on bio napadnut!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije