Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
71 komad pirotehničkih sredstava

Policijski Pas Benđi otkrio arsenal pirotehnike na Gradskom stadionu u Varaždinu

Foto: PU varaždinska
1/3
27.05.2024.
u 19:19

U vrećicama se nalazilo ukupno 71 komad pirotehničkih sredstava, uključujući bengalke, bljeskalice, topovske udare i dimne kutije.

Prije odigravanja nogometne utakmice između NK „Varaždin“ i NK „Osijek“ u suboru, 25. svibnja, policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb, obavili su protueksplozijski pregled Gradskog stadiona „Anđelko Herjavec“ u Varaždinu. U pregledu je korišten službeni pas za detekciju eksploziva, Benđi, koji je tom prilikom markirao sumnjivo mjesto na travnatoj površini pri vrhu južne tribine.

Reagirajući na Benđijevu indikaciju, policijski su službenici uklonili travnate busene na označenom mjestu te pronašli četiri PVC vrećice zakopane ispod trave. U vrećicama se nalazilo ukupno 71 komad pirotehničkih sredstava, uključujući bengalke, bljeskalice, topovske udare i dimne kutije.

Pronađeni pirotehnički arsenal odmah je oduzet i pohranjen do uništenja. Pravovremenom reakcijom policije i Benđija spriječena je potencijalna opasnost i osigurana sigurna atmosfera za odigravanje utakmice.

Foto: PU varaždinska

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
19:36 27.05.2024.

Eto kako je lako spriječiti pirotehničko divljanje. Samo nedostaje dobra volja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije