Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policijski ophodni brod \"Marino Jakominić\" uplovio u matičnu luku

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić istakao da mu je posebna čast što predstavlja u Jakominićevu gradu čijoj je policijskoj upravi dodjeljen
12. travnja 2012. u 18:53 2 komentara 446 prikaza
Predstavljanje patrolnog broda u Rijeci (1)
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Novi ophodni brod Policijske uprave primorsko-goranske koji nosi ime Marina Jakominića, legendarnog zapovjednika posebne jedinice policije poginulog u neprijateljskoj zasjedi na Velebitu 1992. godine, predstavljen je danas poslijepodne Riječanima na prigodnoj svečanosti na riječkom lukobranu ispred putničkog terminala. Na svečanosti u matičnoj luci uz članove obitelji Marina Jakominića, predstavnike PU primorsko-goranske i lokalne i regionalne vlasti bio je i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i pripadnici Specijalne jedinice policije Rijeka koji nastavljaju svijetli put Jakominićevih "Ajkula" iz domovinskog rata.

– Ophodni policijski brod Marino Jakominić nosi ime heroja kojemu i na ovaj način odajemo dužnu počast za hrabrost i nesebičnost u obrani domovine – kazao je ministar Ostojić dodajući da mu je posebno zadovoljstvo i čast što novi policijski brod predstavlja javnosti u Jakominićevu gradu, čijoj je policijskoj upravi dodijeljen. Načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar podsjetio je na ratni put Marina Jakominića rekavši da će Riječanima novi brod, koji će uvijek iz Rijeke isplovljavati i u nju se vraćati, biti trajni podsjetnik na hrabrog sugrađanina.

Novi brod, izgrađen u pulskom brodogradilištu Tehnomont, dugačak je 25,10 i širok 6 metara, izgrađen je od brodskog aluminija i opremljen s dva motora od 1050 kW i može doseći maksimalnu brzinu od 30 čvorova. Opremljen je najsuvremenijom navigacijskom i komunikacijskom opremom. Namijenjen je nadzoru unutarnjih morskih voda, teritorijalnog mora i zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa Republike Hrvatske. Nakon današnje prigodne plovidbe s uzvanicima brod je vezan uz riječki lukobran gdje ga Riječani mogu razgledati do 20 sati.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • -obrisani-:

    Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić istakao da mu je posebna čast što predstavlja u Jakominićevu gradu čijoj je policijskoj upravi dodjeljen. -------------------------- Bez obzira što je to Ostojiću posebna čast (mož, mislit\'?) pokojnom Marinu je ta njegova i to posebna ... prikaži još!na čast, uvreda ! A da je vraćajući se sa bojišta na tom nesretnom kamionu preživio zasjedu, ovaj kojem je \"posebna čast\" bi ga zajedno sa svojima, danas procesuirao!

  • Vlaskoulicanec:

    Ostojic je taj brod krstio sa figom u dzepu. Da je po njegovu, njegovi pajdasi cede mogli su mirno jos 200-300 tisuca takvih kao sto je bio Jakominic ukokati!!!