Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslavni rekorder

Biciklist napuhao čak 4,90 promila, zatečen usred dana u Pitomači

Alkotest ilustracija
DPA/Pixsell
08.03.2021.
u 17:13

Kod njega je alkotestiranjem utvrđena najveća koncentracija alkohola u organizmu u proteklih nekoliko godina na našem području, priopćila je PU virovitičko-podravska

S čak 4,90 promila alkohola u krvi zatečen je na cesti u Pitomači 33-godišnji biciklist, a policija ga je presrela u nedjelju, i to usred dana, konkretno u 13.25 sati.

- Kod njega je alkotestiranjem utvrđena najveća koncentracija alkohola u organizmu u proteklih nekoliko godina na našem području, dakle od 4,90 promila. Ovaj biciklist je višestruki počinitelj prekršaja ove vrste, a zbog opasnosti koju je predstavljao u prometu, prvenstveno za sebe, isključen je iz prometa - priopćila je PU virovitičko-podravska.

Na području Virovitičko – podravske županije i nadalje se, unatoč najavama o pojačanom postupanju u prometu, bilježi povećani broj prekršaja u nadzoru prometa, a u posljednje vrijeme i velike utvrđene koncentracija alkohola u organizmu i utvrđene brzine.

- Najveća brzina kretanja, utvrđena u nedjelju u 03,25 sati u Suhopolju, iznosila je 134 kilometra na sat, i to na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 80. Ovom će vozaču automobila, nakon utvrđivanja identiteta, pristići kazna od 10.000 kuna i biti izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od 3 mjeseca ako je prvi puta zatečen u počinjenju ovoga prekršaja i 6 negativnih prekršajnih bodova - nastavila je policija.

Ukupno su protekli tjedan na cestama PU virovitičko-podravske utvrđena i sankcionirana 394 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 160 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 40 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane...

 

Komentara 4

Avatar Terra
Terra
20:04 08.03.2021.

Kaj ga Šeks trenira za Giro d Malvazija? Jbte dobro da je živ. Ali godine su to "treninga"! Užas

DU
Deleted user
18:30 08.03.2021.

On se ne opija, samo nadolijeva do potrebne razine!

VI
vidum
18:14 08.03.2021.

Nadam se da će biciklist biti adekvatno nagrađen. Sa 0,5% alkohola u krvi, ostati na biciklu, zaslužuje divljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije