Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ZAPLIJENA

Pao dvojac s čak 6,7 tona duhana: Čeka ih kazna do 100.000 kuna

Požega: Policija zaplijenila veliku količinu duhana, marihuane, alkohola, oružja i sredstava za potenciju
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
11.03.2021.
u 11:25

Protiv počinitelja Carina će podnijeti prekršajni nalog zbog povrede Zakona o trošarinama za što je predviđena maksimalna kazna 100 tisuća kuna

Nevjerojatnih 6,7 tona duhana zaplijenila je PU virovitičko-podravska u utorak u blizini mjesta Vukosavljevica. Zatekli su, naime, 31-godišnjaka i 30-godišnjaka dok su iz vikendice u teretno vozilo unosili kartonske kutije ispunjene suhim listom duhana.

- U suradnji s djelatnicima Mobilne jedinice carine Osijek izvršena je pretraga navedene vikendice, u kojoj je pronađeno je i privremeno oduzeto 59 kutija duhana u listu, koji nije bio označen duhanskim markicama Ministarstva financija. Ukupne je težine 6.759 kilograma. Oduzeto je i teretno vozilo - izvijestila je virovitičko-podravska policija.

Protiv počinitelja Carina će podnijeti prekršajni nalog zbog povrede Zakona o trošarinama, gdje je predviđena maksimalna kazna 100.000 kuna, kao i Zahtjev za naplatu trošarina koja iznosi 5.000.000 kuna.

Inače, kilogram duhana na tržištu se kreće u prosjeku 150 kuna, pa više, što znači da je ova pošiljka vrijedna najmanje 1.013.850 kuna.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Tajna pet njemačkih bunkera usred Zagreba, zavirite u jedan od njih

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
13:05 11.03.2021.

zbunila me slika malih plavih tabletica... trebala biti prva ova druga.

SI
sisavac
11:11 11.03.2021.

ako nije bilo prodaje duhana, onda nema ni štete za državu. inače me jako zanima zašto nema inicijative da se dopusti uzgoj i prerada duhana za osobne potrebe, znači, ne za preprodaju. država ili nek zabrani duhanske proizvode (ako su zbilja tolko štetni), ili olabavi, dopusti uzgoj za osobne potrebe, i točka. što nas briga profit stranih kompanija. to nešto trošarina i pdv-a što se ubere bi se valjda odmah kompenziralo nižim troškovima zdravstva (ako je duhan i pušenje zbilja tolko štetno). inače, u zemljama u kojima se malo jače smanjila potrošnja duhana, pušenje, nije uočen nikakav pad bolesti koje volimo povezivati sa pušenjem. provjerite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije