Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK NA INCIDENTE

Talijanski neofašisti pokušali invaziju, policija privela 16-oricu: S dva aviona uspjeli sletjeti na Krk

Foto: Twitter/Cristiano Puglisi
1/7
12.09.2019.
u 20:15

Prema Zakonu o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji, policijski su službenici utvrdili kako ne ispunjavaju uvjete za ulazak u Hrvatsku te su im odbili zahtjev za ulazak.

Osim dvojice Talijana koji su danas bili uhićeni jer su u Rijeci ispred Guvernerove palače izvjesili povijesnu zastavu Kraljevine Italije i još dvojice koji su ju kasnije htjeli postaviti, PU primorsko- goranska odbila je ulazak u Hrvatsku petero državljana Italije zbog neprimjerenih predmeta pronađenih u njihovoj prtljagi. Policija je do kasnih popodnevnih sati na ispitivanje privela njih 16 i dio njih je već vraćen u Italiju.

"Riječ je o osobama starosti  23, 56, 63, 70 i 74 godine, koji su tijekom dana sletjeli u Zračnu luku Rijeka s dva manja zrakoplova. Prilikom granične kontrole, pregledom prtljage kod navedenih osoba pronađeni su predmeti (majice, razglednice i sl.) s neprimjerenim sadržajem povezanim s današnjim privođenjima talijanskih državljana u Rijeci", priopćili su iz policije.

Prema Zakonu o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji, policijski su službenici utvrdili kako ne ispunjavaju uvjete za ulazak u Hrvatsku te su im odbili zahtjev za ulazak.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako su višestruki incidenti u Rijeci bili su pomno planirani. Sudionici incidenata su u Hrvatsku namjeravali ući na više načina: autobusima, motorima i malim avionima. Danas su u Torinu, Pescari i Trstu poletjela tri mala aviona tipa Piper te su u svakom od njih bila po dvojica pripadnika fašističke skupine, što je Hrvatska sigurnosna služba znala i zato im zabranila ulazak u zračni prostor.

Talijanski fašisti nisu odustajali te su se prebacili u nove avione i sletjeli na Krk. Tamo ih je dočekala policija koja ih je odvela na razgovor. Hrvatske sigurnosne službe tijesno su surađivale po ovom pitanju s talijanskim kolegama te su uspjeli spriječiti ulazak većeg broja talijanskih fašista u Hrvatsku.

Komentara 119

DU
Deleted user
20:23 12.09.2019.

Ovo što se u zadnje vrijeme događa niti je slučajno niti bezazleno. Prije par dana Srbi u vojnim odorama na Bajakovu, a sad Talijani ističu talijanske zastave po Rijeci! Oprez!!!

FR
fraca
20:17 12.09.2019.

Bravo policija!

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
20:51 12.09.2019.

Furio Radin sutra na naslovnici Večernjaka osuđuje talijanski fašizam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije