Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Organizatori bijesni

Policija zabranila šator u Srbu

Šator u Srbu
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
16.07.2016.
u 11:35

Članovima stranke uručeno je rješenje o zabrani javnog okupljanja prijavljenog pod nazivom "Predavanje o Domovinskom ratu"

Devet dana nakon što je montiran ispred spomenika u Srbu, šator Autohtone - Hrvatske stranke prava morat će otići. U jutarnjim satima subote načelnik policijske postaje Donji Srb članovima stranke uručio je rješenje o zabrani javnog okupljanja prijavljenog pod nazivom "Predavanje o Domovinskom ratu". U obrazloženju se navodi da je "dana 12. srpnja 2016. načelnik policijske postaje Gračac obavio razgovor s načelnicom općine Gračac, kojom prilikom je utvrđeno da organizatoru javnog okupljanja nije izdano odobrenje od strane općine Gračac za korištenje javne površine i postavljanje šatora i druge pokretne opreme na mjestu okupljanja u Donjem Srbu, te da ranije nije dano usmeno obećanje izdavanja takvog odobrenja".

Očekivano, ovakvo je rješenje izazvalo bijes organizatora skupa. Dražen Keleminec tvrdi da navodi iz rješenja nisu istiniti te da je osobno u razgovoru s načelnicom općine Gračac utvrdio da javna površina ispred spomenika nije u vlasništvu općine već da je u vlasništvu Hrvatske. Demantira i navode iz rješenja prema kojima je Srpsko narodno vijeće prijavilo okupljanje tri dana prije njegovih pravaša.

"Milorad Pupovac šest godina postavlja šator u Donjem Srbu, a koliko smo upoznati od Hrvatske nikada nije tražio suglasnost i odobrenje i nikada policija od njega to nije zahtjevala", kaže Keleminec te za ovakav rasplet događaja optužuje ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića.

"Iz svega ovoga lako je zaključiti da ministar Orepić krivotvori dokumentaciju u suradnji sa Miloradom Pupovcem i Srpskim narodnim vijećem. Da je sve krivotvoreno i da se krši zakon RH, vidljivo je i u tome da su nam dozvolili da budemo nazočni devet dana po našoj prijavi u Donjem Srbu. Naravno, Milorad Pupovac vršio je strašan pritisak i tražio naše uklanjanje i moje uhićenje, a ministar Vlaho Orepić tražio je način i rješenje kako da nas ukloni", kaže Keleminec.

Navodi da su im iz policije kazali da "svi koji se od ovog trenutka nalaze u krugu spomenika napuste taj prostor, da se više ne mogu vratiti te da će policija, ako sami ne napuste šator tijekom subote, odlučno reagirati i ukloniti nazočne i šator".

Međutim, Keleminec im poručuje da "Autohtona – Hrvatska stranka prava nema namjeru napustiti navedeni prostor zbog očuvanja demokracije i poštivanja zakona RH" te pozvao cijeli hrvatski narod na jedinstvo "protiv onih kojima nije svetinja Domovinski rat, protiv svih onih koji danas rade na ideji Velike Srbije, protiv svih onih koji dopuštaju nošenje jugoslovenskih zastava i petokrake zvijezde".

"Pozivamo sve pravaše, branitelje i dragovoljce Domovinskog rata, Hrvatice i Hrvate da nam se ovog trenutka pridruže u Donjem Srbu jer u pitanju je demokracija, jer u pitanju je Domovinski rat, jer u pitanju je Hrvatska", poručio je Keleminec.

>> Bivši predsjednik Mesić postavljanje šatora u Srbu prozvao "neoustaškim orgijanjem"

Komentara 50

Avatar Tigar63
Tigar63
12:34 16.07.2016.

Evo to je dokaz da je Orepić čovjek SDP-a i svastičara Ostojića.

MS
mare_split
12:33 16.07.2016.

Demokracija a'la Turkey! Srb je mjesto okupljanja četnika odakle su ti banditi krenuli u POKOLJ Hrvata! Povjesničari, očekujem od vas da se o ovoj ISTINI oglasite i to s povijesnim činjnicama i argumentima kojih je puno! Dosta je četničkih laži! ... Spriečite LAŽ?

MS
mare_split
12:39 16.07.2016.

(O)repiću, Hrvatima 'dlaku u jajetu', a prekodrinskom divljacima i 'domaćim' četnicima 'kroz prste'? 'Pošteno' i jako opasno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije