Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u tijeku

Policija ušla u državni Fond za zaštitu okoliša i izuzela dokumentaciju

Zagreb: Zbog dojave o bombi policija evakuirala Zagreb Tower
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
14.07.2022.
u 13:50

Za sada nije poznato kako je to povezano s uhićenjima u Varaždinu

Policijski istražitelji jutros su došli u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, obavili pretrage i izuzeli dokumentaciju. Doznajemo da nitko nije ni uhićen ni osumnjičen. Za sada nije poznato kako je to povezano s uhićenjima u Varaždinu.

Danas uhićenja u Varaždinu

Podsjetimo, ured europskog javnog tužitelja u četvrtak je potvrdio da su tri osobe uhićene zbog sumnje na primanje i davanje mita vezano uz dodjelu radova prilikom dogradnje i rekonstrukcije pročišćavača otpadnih voda u Varaždinu. Prema neslužbenim informacijama, među uhićenima su bivši gradski vijećnik i varaždinski poduzetnik Robert Gotić te bivši direktor varaždinske komunalne tvrtke Varkom Željko Bunić (na fotografiji) koji je bio vijećnik nezavisne liste Ivana Čehoka.

14.07.2022., Varazdin- Uhicenje Zeljka Bunica, bivseg direktora Varkom-a. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Tri su osobe uhićene zbog sumnje da su primale i davale mito u vezi s korištenjem EU fondova. U vezi s tim, Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, trenutačno provodi hitne dokazne radnje", navode u priopćenju.

Europski tužitelji dodaju kako sumnjaju na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita vezano uz dodjelu radova na izvođenju projekta dogradnje i rekonstrukcije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu. Projekt je sufinancirala Europska unija, a vrijednost radova prvobitno je procijenjena na 23,7 milijuna eura.

Komentara 15

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:49 14.07.2022.

Slava OLAF-u i EPPO-u!

TM
trade_mark
14:29 14.07.2022.

zašto VL ne želi napisati da je uhapšeni robert gotić uvaženi član kriminalne organizacije poznatijom kao hadeze?

PK
Posljednji Komšikanac
14:29 14.07.2022.

Opet Europa hapsi po Hrvatskoj. Nažalost Hrvatijanci su se privikli tako s domaćim poticajima baratati pa su lakomisleno pomislili da mogu i sa EU fondovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije