Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ONLINE KUPOVINA

Policija uputila važno upozorenje: Zabilježeni novi slučajevi prijevara, treba biti oprezan

Cyber kriminal sve je češća pojava
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
16.05.2023.
u 11:50

Dvije osobe dale su svoje podatke s bankovne kartice te su oštećene za novčani iznos

Policijska uprava šibensko-kninska obavijestila je građane da su zaprimili dvije prijave prijevara putem računalnih sustava u Šibeniku. Prva se dogodila u četvrtak 11. svibnja kada je 39-godišnjakinja zaprimila upit za mobilni telefon kojeg prodaje na Internet oglašivaču, dok se drugi slučaj dogodio se u subotu 13. svibnja kada je 22-godišnjakinja zaprimila upit za odjeću koju prodaje na Internet oglašivaču. Obje osobe su u razgovoru s mogućim kupcem poslale svoje podatke s bankovne kartice

Ženi (39) je s računa skinut novčani iznos od 1.050 eura, dok je 22-godišnjakinja oštećena za 258 eura. Policija upozorava da se podaci s bankovne kartice ne daju nikome te upozoravaju da se ovakve prijevare počinju prijavljivati sve češće. Nadodaju i da svi građani budu pažljivi prilikom prodaja ili kupnji putem Interneta i računalnih aplikacija.

Objavili su i poveznicu na kojoj su načini na koji kriminalci pokušavaju prevariti naivne građane, kao i poveznicu sa savjetima kako se zaštititi od prevaranata. Policija je naglasila da bi svi građani trebali biti upoznati s takvim vrstama prijevare kao i s rizicima davanja osobnih podataka preko računalnih mreža. Napominju građanima i da ne nasjedaju na lažne pozive gdje se prevaranti lažno predstavljaju te su objavili poveznicu s više informacija.

VIDEO Petorica proglašena krivima zbog pljačke u Njemačkoj: Ukrali dragulje vrijedne 113 miljuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije