Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVIO SE KAO LIJEČNIK

Policija upozorila na još jednu prevaru preko društvenih mreža, žena ostala bez 60 tisuća kuna

Borna Filic/PIXSELL
22.11.2021.
u 13:44

Lažni liječnik je oštećenu doveo u zabludu navodeći kako joj je 13. studenog poslao paket u kojem se nalaze dijamanti i uvjerio ju da mora uplatiti određeni novčani iznos kako bi ga mogla preuzeti, izvijestila je policija

Riječka policija izvijestila je da istražuju prijevaru putem društvene mreže kojom je 73-godišnja hrvatska državljanka oštećena za oko 60 tisuća kuna.

- Oštećena je u listopadu preko društvene mreže upoznala mušku osobu koja se predstavila kao liječnik iz Amerike koji se trenutno nalazi u Jemenu. Spomenuti je oštećenu doveo u zabludu navodeći kako joj je 13. studenog poslao paket u kojem se nalaze dijamanti i uvjerio ju da mora uplatiti određeni novčani iznos kako bi ga mogla preuzeti što je oštećena i učinila no paket do danas nije primila. Počinjenim kaznenim djelom 73-godišnjakinja je oštećena na novčani iznos od oko 60 200 kuna - priopćila je policija, još jednom upozorivši građane da ne nasjedaju na razne vrste prijevara i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije.

- Pozivaju se građani da budu oprezni, dobro promisle i provjere s kim komuniciraju – da li im je osoba poznata ili ne, tko stoji iza objavljenog oglasa, kome se obraćaju za financijsku pomoć, od koga kupuju i sve druge okolnosti koje mogu umanjiti mogućnost, ne samo da budu materijalno oštećeni već i da njihovi osobni i drugi podaci (npr. brojevi bankovnih kartica, PIN-a i sl.) budu zlouporabljeni.
U slučaju sumnje da je na njihovu štetu počinjeno kazneno djelo pozivamo građane da se jave u najbližu policijsku postaju - poručili su iz policije.

Više savjeta i informacija o internetskim prijevarama mogu se vidjeti ovdje.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Namjerili se na krivu: Pokušali preveslati bakicu, no prevaranti ovo nisu očekivali!

 

Komentara 7

Avatar fidelio
fidelio
17:00 22.11.2021.

Nije lako prevariti poštenu osobu.

MF
mftqwvm75x
21:14 22.11.2021.

Pa da nije imala,nebi ostala bez njih. Ajd neka s mog proba nešto uzet

OC
OCB
20:41 22.11.2021.

Ajmeeee, koja naivka. Pitam se, kako je uspjela uštedjeti 60 tisuća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije