Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMIJENITE LOZINKE

Policija upozorava: Ne odgovarajte na ovakve poruke, samo ih obrišite

Ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
12.10.2020.
u 13:35

Savjetujemo građanima da svoje korisničke podatke i lozinke ne daju nikome i ne upisuju ih na sumnjivim internetskim stranicama, a ako su to učinili, neka lozinku odmah promijene, priopćila je policija

Policija je zaprimila prijave osoba da su elektroničkom poštom zaprimili phishing poruke putem kojih nepoznati počinitelji iz inozemstva pokušavaju na prijevaran način doći do protupravne imovinske koristi, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.


 
– Molimo građane da ne odgovaraju na takve poruke te da ažuriraju lozinke za pristup svojoj elektroničkoj pošti, a same poruke je dovoljno je izbrisati. Savjetujemo građanima da svoje korisničke podatke i lozinke ne daju nikome i da ih ne upisuju na sumnjivim internetskim stranicama, a ako su to učinili, neka lozinku odmah promijene. Ako identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, moraju promijeniti i nju – apelirali su u policiji.

Foto: PU Koprivničko-križevačka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije