Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija u Banjoj Luci

Policija upala u ured obavještajne službe u BiH, uhićen savjetnik bivšeg ravnatelja

Banja Luka: Povodom Dana policije na Trgu Krajine održana je pokazna vježba
Dejan Rakita/PIXSELL/Ilustracija
01.12.2023.
u 03:00

Glasnogovornica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Jelena Miovčić nije pojasnila o kakvim se kaznenim djelima točno radi, no mediji navode kako je meta istrage Siniša Rakita

Pripadnika Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) privela je u četvrtak policija u Banjoj Luci po nalogu državnog suda, a mediji navode da je riječ o savjetniku nekadašnjeg ravnatelja OSA-e Osmana Mehmedagića kojeg je sadašnja vlast smijenila s te pozicije. Glasnogovornica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Jelena Miovčić potvrdila je kako su agenti te službe pretražili područno sjedište OSA-e u Banjoj Luci u sklopu istrage koju provodi Tužiteljstvo BiH na zahtjev MUP-a Sarajevske županije.

Nije pojasnila o kakvim se kaznenim djelima točno radi, no mediji navode kako je meta istrage Siniša Rakita koji je bio savjetnik nekadašnjeg ravnatelja Mehmedagića. Tu tvrdnju objavio je portal "Dnevnog avaza" dodajući kako je akcija povezana s istragama pokrenutim nakon dešifriranja zaštićene aplikacije Sky kojom su se u BiH koristile stotine osoba povezane s kriminalom.

Portal Raport.ba objavio je da je Raketa nakon saslušanja pušten, a navodno je osumnjičen je za odavanje službene tajne. Taj izvor tvrdi kako je Raketa odavao povjerljive informacije raznim kriminalnim skupinama.

VEZANI ČLANCI:

Nakon smjene Memehagića iz središnjice OSA-e u Sarajevu premješten je na rad u Banju Luku. Mehmedagić je s pozicije ravnatelja OSA-e smijenjen u veljači ove godine, a već u ožujku američka ga je administracija uvrstile na popis sankcioniranih osoba.

Označen je odgovornim za zloporabu položaja odnosno protuzakonito prisluškivanje političkih protivnika Stranke demokratske akcije (SDA) s čijim je predsjednikom Bakirom Izetbegovićem čvrsto povezan.

VIDEO Vozač kamiona razbjesnio: 'Zreo za oduzimanje vozačke'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije