Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na njoj su zatečeni stranci

Policija upala na megajahtu 'Royal Romance' u Trogiru: Posada nije uhićena

Trogir: Jahta Royal Romance
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/13
24.05.2024.
u 09:40

"Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH donijelo je odluku o zabrani promjene posade", ustvrdili su iz policije

Policija je jučer upala na megajahtu "Royal Romance", vrijednu više od 200 milijuna eura. Plovilo se nalazi na vezu na području Trogira, a posada jahte nije uhićena, potvrdila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

"Plovilo se nalazi na vezu u luci na području Trogira uz izdanu mjeru ograničavanja prema Zakonu o mjerama ograničavanja zbog čega je stavljena pod nadzor. Za provođenje ove mjere nadležna je Lučka kapetanija Split", kazali su iz policije te dodali kako su na jahti zatečeni strani državljani za koje se u ovom trenutku provodi postupak provjere zakonitosti i svrhe njihova boravka u Republici Hrvatskoj, a sve sukladno Zakonu o strancima.

"Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH donijelo je odluku o zabrani promjene posade", ustvrdili su iz policije. 

Kako je Večernji list ranije pisao, riječ je o jahti koju je Hrvatska zaplijenila na temelju zamolnice glavnog tužitelja Ukrajine. Naime, sumnjalo se da je njezin vlasnik proruski ukrajinski oligarh Viktor Medvedčuk koji je na listi sankcioniranih osoba na Zapadu. Uz to, pojavili su se i navodi kako je stvarni vlasnik ipak tvrtka Lanelia Holding. 

 

GALERIJA Jahta Royal Romance
Trogir: Jahta Royal Romance
1/13
Ključne riječi

Komentara 1

GO
goran2hr
10:18 24.05.2024.

Ne baviti se skupim ludorijama i vratiti jahtu vlasniku. Žurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije