Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabavljanje automobila i jahte

Policija upala na Geodetski fakultet: Izuzimala dokumentaciju vezanu uz EU projekte

Zagreb: Zgrada Arhitektonskog, Geodetskog i Građevinskog fakulteta u Kačićevoj ulici
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
26.04.2023.
u 17:44

Iz MUP-a su istaknuli kako je “policija kao jedno od tijela nadležnih za provođenje izvida dužna voditi brigu o njihovoj tajnosti”. Zbog toga nisu mogli potvrditi niti demantirati policijsko postupanje

Policijski službenici ušli su u prostorije zagrebačkog Geodetskog fakulteta u Savskoj ulici. Prema neslužbenim informacijama Telegrama, policija je izuzimala dokumentaciju vezanu uz EU projekte preko kojih je Geodetski fakultet posljednjih godina nabavio luksuzne automobile i jahtu. S obzirom na to da je riječ o sredstvima EU fondova, zadužen je Ured europskog javnog tužitelja. 

Iz MUP-a su za Telegram istaknuli kako je “policija kao jedno od tijela nadležnih za provođenje izvida dužna voditi brigu o njihovoj tajnosti”. Zbog toga nisu mogli potvrditi niti demantirati policijsko postupanje.

Podsjetimo, otkriveno je kako je Geodetski fakultet nabavio luksuzni Land Rover Discovery Sport za istraživanje potresa i poplava, no zapravo ga privatno vozi profesor Boško Pribičević. Nabavljen je iz Europskog fonda za regionalni razvoj 2020. godine. Također, nabavljen je i Fordov pick-up model Ranger koji privatno vozi stručni suradnik Robert Rodbinić. Dekan Almin Đapo konstatirao je kako profesor Pribičević vozi Land Rover u svoju privatnu garažu kako bi ga zbrinuo.

"Mi smo preselili. Fakultet nije u svojoj zgradi. Mi nemamo dedicirani parking. Ako netko odveze auto da ne bi bio izložen na cesti u svoju garažu i sutra ga vrati, ja ne vidim problem u tome”, kazao je.

Osim automobila, Fakultet je 2021. nabavio jahtu Mirakul 30, za koju su tvrdili da je nužna za istraživanja. Dekan tvrdi kako uopće nije riječ o jahti.

“Uopće se ne radi o jahti, radi se o brodu, plovilu od devet metara. Brod mora biti određene specifikacije, tu se mora staviti vrijedna oprema. Ne možete u kaiću isploviti, recimo, do Visa i očekivati da ćete preživjeti”, izjavio je Đapo.

VIDEO Predstavljan višenamjenskog protuterorističkog robotskog vozila

Komentara 6

Avatar antoinette
antoinette
19:03 26.04.2023.

“Mi nemamo dedicirani parking.” Kakav je to parking, zna li netko?

DU
Deleted user
20:42 26.04.2023.

Treba samo dopuniti tekst da je Boško Pribičević član SDP-a i bivši predsjednik velikogoričkog SDP-a.

ZM
zm1
18:18 26.04.2023.

Ajde za plovilo jos ok , stvarno nevmozes sa nekim malim plovilom raditi mjerenjavi istrazivanja , ali sto se tice vozila , sasvim primjereno bi bilo nabaviti npr daciu duster ilu nesto slicno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije