Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspektori pratili kriminalca i raskrinkali lopovske namjere

Policija uhitila dvojicu muškaraca koji su spremali pljačku banke

\'pod 16 04 2008....koprivnica drazen laljek....koprivnica snimio: josip maljak\'
Arhiv VL
03.03.2010.
u 16:05

Samo kazneno djelo razbojstva trebao je izvršiti 36-godišnjak, a 32-godišnjak je trebao voziti - izjavio je glasnogovornik koprivničke policije Dražen Laljek.

Svakom pljačkašu noćna je mora kada ga uhvate, a kako li je tek onima koji nisu ni uspjeli u svojoj namjeri da se na brz način domognu veće količine novca. Upravo to dogodilo se 32-godišnjaku i njegovu četiri godine starijem kolegi koje je policija u ponedjeljak uhitila zbog osnovane sumnje da su se dogovarali o počinjenju kaznenog djela.

Dobro poznat policiji

Prema svemu sudeći, policija je pljačku preduhitrila jer je pratila 36-godišnjaka koji im je zbog niza kriminalnih radnji otprije dobro poznat. Nije isključeno da su ga i prisluškivali.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dvojac planirao razbojništvo nad zaposlenikom jedne novčarske institucije na području Policijske postaje Koprivnice te su uz kaznenu prijavu u utorak dovedeni pred istražnog suca Županijskog suda u Koprivnici koji je 36-godišnjaku odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru, dok je mlađi pušten da se brani sa slobode. Prema hrvatskom zakonu, prijeti im do tri godine zatvora.

- Po ostvarenom dogovoru 28. veljače zajedno su obišli prostor novčarske institucije kako bi provjerili radno vrijeme, način osiguranja objekta, izgled zaposlenika i drugo, u namjeri da u idućih nekoliko dana u ranim jutarnjim satima izvrše razbojništvo uz uporabu oružja. Prema dogovoru, samo kazneno djelo razbojništva trebao je izvršiti osumnjičeni 36-godišnjak, dok je 32-godišnjak trebao voziti - izjavio je glasnogovornik koprivničke policije Dražen Laljek dodavši da je pretragom kuća kod njih pronađena crna vunena kapa s prorezima za oči, plastični pištolj i 50 komada malokalibarskih metaka.

Rad u tajnosti

Iako Laljek nije htio otkriti o kojoj je novčarskoj instituciji riječ, neslužbeno doznajemo da je riječ o jednoj od poslovnica Podravske banke u okolici Koprivnice, a kako postoje samo tri, jasno je da je riječ o poslovnici u Đelekovcu, Legradu ili Goli. Zanimljivo je da čak ni zaposlenici niti uprava Podravske banke o tome jučer nisu imali pojma, što dovoljno govori u kakvoj je diskreciji obavljena policijska akcija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije