Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velike akcije

Policija udaljila prosvjednike u L. A.-u i Philadelphiji, 200 uhićenih

američka policija, occupy, los angeles, hazmat (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
30.11.2011.
u 17:35

U Los Angelesu je uhićeno 150, a u Philadelphiji 50 ljudi. Težih ozljeda nije bilo.

Policija je udaljila ljude koji su u sklopu globalnih prosvjeda zauzeli ulice Los Angelesa i Philadelphije, uhitivši pritom više od 200 ljudi – 150 u L. A.-u i 50 u Philadelphiji, prenosi BBC. Za uhićenja nije bilo većeg nasilja.

U Los Angelesu je oko 1400 policajaca sudjelovalo u ponoćnoj akciji ispred zgrade gradske vijećnice, dva dana nakon isteka roka za deložaciju. Prosvjednici su ondje bili gotovo dva mjeseca, a oni koji su se odbili udaljiti, uhićeni su. Jedan je navodno bačen na pod dok je gomila uzvikivala: "Policijska brutalnost!" Da bi se potjerala posljednja tri prosvjednika koja su se sklonila u improviziranu kućicu na drvetu, policija je upotrijebila nesmrtonosnu sačmu, no težih ozljeda nije bilo.

Nalog za deložaciju izdao je gradonačelnik Antonio Villaraigosa, i to zbog prijetnji zdravlju i sigurnosti. Rekao je da se nadao kako se policija i prosvjednici neće sukobiti.

Akcija u Philadelphiji počela je kasno navečer, no većina se prosvjednika unaprijed dobrovoljno udaljila. Nekoliko desetaka njih poslije je organiziralo prosvjed u obližnjoj ulici. Gradski su oci deložaciju naložili zbog restauracijskog projekta vrijednog 50 milijuna dolara.

Komentara 10

BK
B Kosa
18:08 30.11.2011.

Sa americkom policijom nema sale Nema na svijetu bolje policije za postene gradane koliko su mi puta pomogli kada su mi kola stala usred brze cete pitam policajca hocesli mi zaustaviti promet da izvucem kola 4 linije u jednom pravcu samo je digo ruku sve je stalo i kaze sada uzmi kola i kada sam izvuko auto digo je ruku dao znak vozi i svi postuju

OB
-obrisani-
18:26 30.11.2011.

pa di im je mozak, samo veča sila može zaustaviti dinosaura, meteor a ne prosvjedi

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
17:55 30.11.2011.

za sve ovo je kriv obama on je zapoceja borbu klasa. cudo je na sto je amerika dosla. ovo je kako oni zovu the gimme generacija sve ocedu muhte i bez rada. fakultet na floridi ( valencia university ) jeje proveja anketu medju studentima ekonomije i 95% njh misli da im drzava mora besplatno osigurat : skolu , posao, kucu ili stan, medicinske usluge. zamisli sve to muhte i sad nije cudo da ih zovu daj mi generacija . ali obami je ovo jedini nacin da opet pobjedi jer se nemore natjecat sa svojim ekonomskim uspjesima i tako ono po staru zavadi i vladaj. i ca je bolji nacin zavadit nego poc protiv 1% bogatih. ali ova naivna dica neznaju da i on i polovica kongresa od obe dvi kuce spada u taj 1%. lako je ludu i naivnu dicu zavest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije