Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUCALI NA AUTOMOBIL

Policija u Washingtonu ubila crnca: 'Mislimo da je ta osoba imala oružje u tom trenutku'

People react while gathering for a vigil, following the police shooting of Jacob Blake, a Black man, in Kenosha, Wisconsin
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
03.09.2020.
u 06:52

Slučaj se dogodio nakon višemjesečnih prosvjeda protiv policijskog nasilja diljem SAD-a i samo dva dana pošto je losangeleska policija ustrijelila crnca na biciklu.

Washingtonska policija je u srijedu ustrijelila crnca u trenutku dok se zemljom širi neviđen val prosvjeda protiv rasizma i policijskog nasilja.

Vlasti su objavile da su policajci nešto poslije 16.00 sati (22.00 sata po srednjoeuropskom vremenu) bili na jugoistoku grada gdje su se raspitivali o "naoružanom muškarcu u automobilu".

"Kada su se približili vozilu, neki su uspjeli pobjeći a policajac je zapucao" i ubio jednu osobu, rekao je načelnik policije u američkoj prijestolnici Peter Newsham na tiskovnoj konferenciji.

"Mislimo da je ta osoba imala oružje u tom trenutku", dodao je rekavši da su na mjestu događaja pronađena dva komada oružja.

Žrtva je "mladi Afroamerikanac", rekao je za medije Trayon White, gradski vijećnik, pozivajući na objavu snimki policijskih kamera.

"Neće se izvući samo tako, ne dopustite medijima da prešute taj slučaj", istaknuo je mjesni ogranak pokreta Crni životi vrijede, pozivajući da se na tom mjestu održi prosvjed.

Slučaj se dogodio nakon višemjesečnih prosvjeda protiv policijskog nasilja diljem SAD-a i samo dva dana pošto je losangeleska policija ustrijelila crnca na biciklu.

U srijedu je obitelj Daniela Prudea, crnca koji je u ožujku, gol i u lisičinama, umro od gušenja u rukama newyorške policije, tražila da se krivce privede pravdi.

Komentara 3

DU
Deleted user
17:51 03.09.2020.

Podrška hrabroj policiji koja svakodnevno reskira svoje živote pokušavajući zaštititi građane i njihovu imovinu od , zna se od koga ... ....

SI
sisavac
07:02 03.09.2020.

ne da misle, već je imao, poluatomatsko oružje. čemu uopće u našim medijima ovakvim događajima iz američkih favela dajete tolko prostora? radi se o nasilnoj, u velikoj mjeri nazadnoj državi, punoj zločina, korupcije, na svim nivoima. vi vidite fejs, ms, amazon, hollywood, a ne želite vidjeti pravi život. današnja amerika svoju moć duguje vojsci, radi koje se zadužuje po 600-800 mlrd svake godine dodatno, sad su krizu krenuli rješavati tiskanjem novca.. znate li vi koju državu da je u povijesti to radila, a da je izbjegla bankrot, propast..? rim je bio u svoje vrijeme daleko moćniji, pa je propao zbog domaći problema. i sssr je propao radi unutarnjih briga, ne vanjskih. nego, koje rase je gradonačelnik washingtona, šerif, većina gradskog vijeća... i tko čini najbrojniju etničku skupinu u tom gradu? sve jasno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije