Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Libiji

Policija u Tripoliju nudi po 200 dolara za podršku Gadafiju na ulici

libija raguž (1)
Krešo Raguž
12.03.2011.
u 16:58

Prema tvrdnjama očevidaca koji su pobjegli iz Al Zawije, Gadafijeva vojska u tom gradu iskapa tijela pobunjenika kako bi otkrili njihov identitet i obračunali se s njihovim obiteljima

Iako su libijski pobunjenici u prvim danima sukoba s Gadafijevim snagama uspješno nizali pobjede, posljednji krvavi dani u Libiji kao da su se potpuno urotili protiv njih. Gadafi i njegove snage, naime, gotovo svakodnevno osvajaju okupirani teritorij i sve nemilosrdnije gaze pobunjenike.

Libanonski novinar Hicham Aliwan, koji se nalazi u Ras Lanofu, strateški važnom gradu koji je posljednjih dana bio pod vlašću pobunjenika, potvrdio je za Večernji list da su grad, kao i njegovu luku Al Sedre, ponovno zauzele Gadafijeve snage.

– U strahovitom koordiniranom napadu Gadafijeva vojska tukla je luku i grad s kopna, mora i iz zraka te natjerala pobunjenike na povlačenje. Iako je grad trenutačno okupiran tenkovima i vojskom, a avioni ga još uvijek prelijeću, u nekim se kvartovima još vode ulične borbe između pobunjenika i vojske. Grad je u potpunom kaosu, mrtvih ima na sve strane, a gori i rafinerija nafte – kaže nam Aliwan.

– Osim Ras Lanofa – dodaje – Gadafijeve su snage vratile i grad Al Zawiju. Prema tvrdnjama očevidaca koji su pobjegli iz Al Zawije, Gadafijeva vojska u tom gradu iskapa tijela pobunjenika kako bi otkrili njihov identitet i obračunali se s njihovim obiteljima. Svi su uplašeni zbog te odmazde i među ljudima doslovno vlada panika.

I dok Gadafi polako preuzima prednost u ratu s pobunjenicima, svakodnevica u Tripoliju izgleda drukčije.

– U Tripoliju se Gadafi ne služi istom metodom kao u drugim gradovima. Naime, tajna policija svaku večer dolazi na vrata stanovnika Tripolija te im daje po 200 dolara da iziđu na ulicu i pruže podršku Gadafiju. Isto rade po školama i fakultetima – kaže libanonski novinar.

Ključne riječi

Komentara 178

Avatar Idler 3
Idler 3
17:07 12.03.2011.

Al ova fora \"daje po 200 dolara\"...ma vidi se odmah škola druga Tite i njegovih ubaša >:-l)

MO
mozel
19:44 12.03.2011.

Ja mu se nebi obukao u kozu.Gadafi nece dugo i njemu ce se suditi ako ga prije ne likvidiraju.Sada se radi o medjunarodnom pravu ljudi a procesljava se i Gadafijeva imovina koju ima pa ce se sve vratiti u proracun Libije i njenih naroda.Tako da ce Gadafi gadno proci.

OB
-obrisani-
23:19 12.03.2011.

Gaddafiju ovaj potres i tsunami sjeli kao kec na desetku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije