Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema službene potvrde

Policija u Srbiji uhitila osobu za koju sumnja da je inspirirala dječaka za zločin u školi?

Beograd: Policija blokirala prometnice kod škole gdje je dječak ubio učenike i profesoricu
Foto: Milos Tesic/ATA Imagesj/PIXSELL
1/35
06.05.2023.
u 14:44

Trinaestgodišnji učenik je u beogradskoj osnovnoj školi pištoljem ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio šestero učenika i nastavnicu

Danas je drugi dan žalosti u Srbiji zbog tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i ubojstva u selima u okolici Smedereva i Mladenovca. Cijela Srbija oplakuje žrtve stravičnih zločina. Trinaestgodišnji učenik je u beogradskoj osnovnoj školi pištoljem ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio šestero učenika i nastavnicu. Dan kasnije kod Mladenovca u blizini Beograda 21-godišnji počinitelj automatskom puškom ubio je osmero, a ranio 14 osoba.

Kurir neslužbeno doznaje kako je uhićena osoba koja je, kako se sumnja, inspirirala dječaka (13) da počini masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". 

Video: Beograđani u suzama: Ovo je nešto što se taložilo u našem društvu i sad je eskaliralo

Naime, sumnja se da je dječaka inspirirao video u kojem se poziva na oružani obračun s mrziteljima. Mladić na videu objašnjava kako se obračunati s "onima koji te ne vole". Govori kako ima puno takvih ljudi, čak i prijatelja. Potom prikazuje arsenal oružja i pripreme za pucnjavu. 

"Nisam imao drugog izbora danas, nego da dođem u grad i riješim se osobe koja mi je prijetila. Pun okvir metaka, meni je samo jedan potreban. Druga opcija ne postoji, on ili ja. Ovo je samo početak", izgovara. Autor snimke ima gotovo milijun pratitelja na TikToku, mreži s koji je video uklonjen. 

Beograd: Policija blokirala prometnice kod škole gdje je dječak ubio učenike i profesoricu
1/33
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Ninefinger
Ninefinger
17:52 06.05.2023.

Ako su ga "detektirali" kao što su detektirali "Njemačku" (umjesto Francuske) na majici Urošologa, onda je osuda "sigurna ko u banci" 🙄

MA
marli
17:16 06.05.2023.

TikTok=zlo

Avatar razmaknica
razmaknica
09:12 07.05.2023.

društvo bi isključivo trebalo djecu školovati u jedinstvenim državnim školama sa točno definiranim pragovima upisa u programe koji su u skladu sa mentalnim i fizičkim mogućnostima djece. Roditelji koji su imućni trebali bi prihvaćati da im djeca nisu kroz njihov roditeljski materijalni status dobila i pamet i upisivati ih u kojekakve privatne škole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije