Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETRAŽUJU SE STANOVI I KUĆE U SKLOPU MEĐUNARODNE AKCIJE

Policija u lovu na zlostavljače djece na internetu

zlostavljanje
Arhiva VL
01.12.2009.
u 14:45

Provođenjem policijskih izvida utvrđeno je da je 36 korisnika s područja devet županija koji su skinuli ukupno 311 fotografiju seksualnog zlostavljanja djece koje su bile objavljene na dvije različite internetske stranice.

U sklopu međunarodne operativne akcije suzbijanja seksualnog iskorištavanja djece putem interneta policija od jutros pretražuje stanove i poslovne prostore na 36 različitih lokacija u Hrvatskoj kako bi pronašla i oduzela računala. Kako je priopćeno iz Ravnateljstva policije, dosadašnjim provođenjem policijskih izvida utvrđeno je da je 36 korisnika s područja devet županija korištenjem 112 IP adresa preuzelo ukupno 311 fotografija seksualnog zlostavljanja djece, koje su bile postavljene na dvije različite internetske stranice.

Utvrđen je popis korisnika koji su na svoja računala postavili sporne fotografije te time počinili kazneno djelo „Dječja pornografija na računalnom sustavu ili mreži“ Kaznenog zakona.

Iz policije najavljuju kako će uskoro dati više podataka vezanih za jutros započetu međunarodnu operativnu akciju suzbijanja seksualnog iskorištavanja djece na internetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije