Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj potrage

Policija u Dardi uz prisilu izvukla odbjeglog ubojicu iz autobusa

bjegunac
Foto: mup
1/2
Autori: Sonja Hoffman, K. Herega/VLM, M. Škalić/VLM
03.02.2010.
u 18:37

Željko B. kod sebe nije imao osobne dokumente, a osječka policija vratit će ga u Vrapče.

Ubojica Željko B. (45), koji je u petak pobjegao s Odjela forenzične psihijatrije u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče uhićen je u Dardi kraj Osijeka dok je putovao autobusom. Policiji je jedna od putnica u 16.50 sati prijavila kako se u autobusu koji putuje na relaciji Beli Manastir-Jagodnjak-Osijek nalazi muškarac nalik na brutalnog ubojicu, a već deset minuta kasnije uz upotrebu sredstava prisile uhićen je i odveden u Policijsku postaju Beli Manastir nakon čega će biti prepraćen natrag u bolnicu Vrapče.

Ne zna se što je 45-godišnjak radio na području Osječko-baranjske županije, no pretpostavlja se kako se mislio ondje skriti budući da mu je posljednje prijavljeno prebivalište u Osijeku u Bapskoj ulici na kućnom broju 22. Odmah po saznanju kako je ubojica uhićen kontaktirali smo obitelj koja stanuje na toj adresi, no nisu željeli s nama razgovarati, a na spomen njegova imena poklopili su nam slušalicu.



Uzaludna upozorenja


Inače, u srijedu do 15 sati PU zagrebačka primila je 30-ak poziva građana koji su vidjeli čovjeka sličnog Željku B., koji je 2008. u parku nožem izbo umirovljenika zbog sukoba oko psa. Provjeravao se svaki trag, a i sumnjalo se da bi mogao biti na području Osijeka. Osječka policija jučer je imala i jednu lažnu dojavu.

Pročelnik odjela s kojeg je ubojica pobjegao prim. Miroslav Goreta prihvaća odgovornost za bijeg, no već 15-ak godina Ministarstvo zdravstva i Vladu upozorava da je na odjelu u 12 soba više od 70 pacijenata, pa i 15 “opasnih”. Nemaju izoliran prostor pa su takvi pacijenti u osmokrevetnim sobama s “niskorizičnima”.

– Netom prije nego što je pobjegao u pacijenta je nastupilo teško pogoršanje bolesti, pa mu je privremeno zabranjen izlazak u šetnju i morao je boraviti u pidžami na odjelu – kaže prim. Goreta. No “civilku” je ukrao pacijentu.

Odjel umalo zatvorili

– Na odjel dolaze mnogobrojni specijalizanti i pomoćno osoblje pa je netko zaboravio zaključati vrata – priznaje prim. Goreta, ali dodaje da Željko B. vjerojatno ne bi otišao daleko da u bolnici postoje sigurnosne mjere koje propisuje Europska unija. Komisija EU u dva je navrata posjetila odjel i prigovorila na uvjete u kojima “neubrojivi” pacijenti borave, a neki izvještaji, otkriva Goreta, bili su na granici toga da zatraže zatvaranje Odjela za forenzičnu psihijatriju.

– Nemamo zaštitare, nadzorne kamere, čak ni ogradu. Pacijenti šeću u pratnji tehničara – upozorava prim. Goreta. Takve uvjete imaju još samo Azija i Afrika.

Komentara 26

MK
metar kvadratni
18:54 03.02.2010.

15 opasnih osoba bez adekvatnog nadzora!!!??? Pa to je kao da imate 15 bombi koje mogu svaki čas eksplodirati i pobiti slučajne prolaznike! Ovo društvo i ovaj sistem je za ku..ac! Ima se novaca za kojekakva preseravanja, a nema za elementarne stvari!

TH
than
19:17 03.02.2010.

Pa opce je poznato da je od tamo zdimilo masa ljudi. Isto je tako poznato da se tamo odvode i ljudi koji nisu za tu ustanovu (na ovaj problem je ukazala i EU i HRW). Upravo zato i dolazimo do manjka mjesta. No, jednostavno, krevete odrzavaju punima, da bi dobili sto vise para od ministarstva zdravstva.

DO
dovla
21:18 03.02.2010.

hrvatsko pravosuđe gospon ministar šime ,toga nema u sudstvu EU.,nemreš tak postupat sa bolesnima ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije