Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDOSTUPAN NAŠEM PRAVOSUĐU

Policija sumnjiči 62-godišnjaka iz Negoslavaca za ratni zločin u Petrovcima

Negoslavci
Foto: Branimir Bradarić
1/2
16.02.2021.
u 13:17

Osumnjičeni je protuzakonito uhitio i iz obiteljske kuće nasilno u nepoznatom smjeru odveo civilnu osobu, tada 45-godišnjeg hrvatskog državljanina. Žrtva je teško fizički zlostavljana, a od zadobivenih ozljeda nastupila je smrt

Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku dovršili kriminalističko istraživanje zbog postojanje sumnje da je 62-godišnji hrvatski državljanin iz Negoslavaca, sela nedaleko od Vukovara, počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Petrovcima 1991. godine.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je tada 34-godišnjak iz Negoslavaca u studenome 1991. godine, kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba iz Negoslavaca, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju mjesta Petrovci te protuzakonito uhitio i iz obiteljske kuće nasilno u nepoznatom smjeru odveo civilnu osobu, tada 45-godišnjeg hrvatskog državljanina, gdje je žrtva teško fizički zlostavljana, a od zadobivenih ozljeda nastupila je smrt – navodi policija.

Protiv osumnjičenog 62-godišnjaka, policija je 15. veljače 2021. godine nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“. Osumnjičeni je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske.

– Ovo mi je prva informacija i zaista ne znam tko bi to mogao biti, posebno jer ne živi više ovdje – rekao je načelnik Općine Negoslavci Dušan Jeckov.

Kada je riječ o istragama ratnih zločina, Negoslavci su proteklih mjeseci dospjeli u žižu javnosti. Već smo ranije pisali o privedenima koji se sumnjiče da su bili dio ekipe koja je brutalno tukla zatočene ranjenike i civile koje su dovozili na Ovčaru. Kasnije je privedena još jedna osoba koja se sumnjiči za ratni zločin.

Ključne riječi

Komentara 6

VA
vadis1
13:46 16.02.2021.

Sve ratne zlocince treba goniti bez ostatka, bili oni sa srpske ili hrvatske strane.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:16 16.02.2021.

Opet pred izbore. Nakon izbora ga puštaju kao i do sad?

Avatar barba_barba
barba_barba
16:06 16.02.2021.

30 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije