Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskakanje vlaka: Istraga o uzrocima nesreće u Rijeci traje

Policija strojovođu nije prisiljavala na lažni iskaz o nesreći

NESREĆA VLAK
Pero Lovrović / Pixsell
23.11.2009.
u 19:41

U HŽ-u ne žele govoriti ni o čijoj krivnji, već treći dan raščišćavaju prugu kako bi za promet osposobili treći kolosijek; kontejneri idu kamionima.

Za obavijesnog razgovora s Nenadom Juričićem policija ni u jednom trenutku nije prisilom pokušala utjecati na njegov iskaz, opovrgnuli su iz Policijske uprave primorsko-goranske optužbe strojovođe teretnog vlaka koji je u noći s petka na subotu, vozeći 110 km/h, sa svih 16 vagona na kojima su bili kontejneri iskočio iz tračnica u riječkom naselju Pećinama.

Juričić je poslije izlaska iz policije, gdje su ga, tvrdi, deset sati bez hrane i vode trojica ispitivala i premještala iz jedne prostorije u drugu, svoje “ispitivače” okrivio da su insinuacijama i navođenjem dio odgovornosti pokušali prebaciti na njega. Iako strojovođa od početka istrage tvrdi da nije kriv, u policiji kažu da to tek treba ustanoviti, a da Juričić putem medija pokušava skrenuti pozornost sa sebe.

Juričićevu izjavu da mu “neki u HŽ-u pokušavaju smjestiti” time što tvrde da je pobjegao s postaje Škrljevo prije nego što su uspjeli s kompozicije otkvačiti dva vagona na kojima je isključen dovod zraka za kočnice pokušali smo provjeriti na Škrljevu, no ondje identitet spornog “pregledavača” kompozicije i dalje skrivaju. – Istraga traje i dok se ne završi, nećemo davati izjave. Noću ne radim i ne mogu znati što se na postaji i oko nje događa – kazao je Nikola Franjković, šef postaje. Ni u HŽ-u ne žele komentirati ničiju krivnju dok ona ne bude konačno utvrđena, a sve napore trenutačno preusmjeruju na raščišćivanje kolodvora Pećina.

Otpremljeno je deset vagona i kontejnera, a danas bi, pošto kolosijeci budu posve raščišćeni, trebao biti uspostavljen promet trećim kolosijekom. Na relaciji Škrljevo – Rijeka i putnici i kontejneri za riječku Luku otpremaju se autobusima i kamionima, a roba iz uništenih kontejnera već je uskladištena u luci.

Ključne riječi

Komentara 9

MM
Mladen Miletić
21:36 23.11.2009.

Policija strojovođu nije prisiljavala na lažni iskaz o nesreći, to neka vjeruje tko hoče ili mora. Svatko tko je imao bilo kakvoga posla zna da oni imaju svoj sistem i logiku. A kada sam se obratio Hrvatskom pravosuđu za POMOČ;; onda sam tek upoznao prave majstore svoje struke prema njima su policija još normalni....

OB
-obrisani-
21:50 23.11.2009.

Policija jest vrsila pritisak da covjek rekne ono sto bi oni htjeli.

DU
Deleted user
20:51 23.11.2009.

dakle policija ga fino ispitivala, može bit, fino i krasno ga ispitala tako da je bio na rubu živaca. Može biti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije