Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
norveška

Policija se ispričala zbog spore reakcije nakon Breivikova masakra

'Norwegian Anders Behring Breivik, the man accused of a killing spree and bomb attack in Norway, sits in the rear of a vehicle as he is transported in a police convoy as he is leaving the courthouse i
'SCANPIX NORWAY'
15.03.2012.
u 21:46

Svaka je minuta bila previše, rekao je načelnik norveške policije, koja je na mjesto nesreće stigla tek nakon sat vremena.

Norveška se policija ispričala zbog spore reakcije nakon masakra koje je ljetos izvršio Anders Behring Breivik, prenosi BBC.

Desničarski ekstremist Breivik, kojemu će suđenje početi 16. travnja, ubio je ukupno 77, a ranio 242 ljudi. Osmero ih je poginulo u bombaškom napadu u Oslu, a dok se policija bavila tom nesrećom, Breivik je otišao do kampa za mlade na otoku Utoeya i ondje ubio još 69 ljudi. P

olicija je ondje stigla tek nakon sat vremena, a Breivik je uhićen nakon još 20 minuta. Osim kašnjenja policija je kritizirana i zbog toga što nije upotrijebila helikopter koji joj je bio na raspolaganju.

- Svaka je minuta bila previše. Teret je znati da su životi mogli biti spašeni da je ubojica uhićen ranije - rekao je načelnik policije Øystein Mæland nakon što je koncu privedena istraga o policijskoj reakciji na masakre.

- Mislim da je dobro da su samokritični. Dugo smo čekali na ispriku - rekla je Unni Espeland Marcussen, čija je 16-godišnja kći Andrine poginula pod Breivikovim mecima.

Komentara 10

TO
Toni50
22:47 15.03.2012.

Policija se ispričala zbog spore reakcije nakon Breivikova masakra, tek sada, i to je ipak strašno brzo ...

Avatar zagi555
zagi555
23:00 15.03.2012.

jadan lik......

OB
-obrisani-
22:27 15.03.2012.

Genijalac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije