Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dolijao švercer

Policija se hvalila, a umjesto zlatnine uhvatili dilera bižuterije

nakit
Reuters
14.10.2010.
u 09:39

Akcijom su se pohvalili na svojoj internetskoj stranici, najavivši podnošenje kaznene prijave protiv Rumunja te privođenje u nadležno Državno odvjetništvo.

Mislili su da pred sobom imaju švercera zlatnim nakitom koji je preko graničnog prijelaza u Tovarniku pokušao prenijeti 197 prstena, deset ogrlica i šest narukvica, na internetskim stranicama brže-bolje su se pohvalili još jednim uspjehom policije, a na kraju je ispalo da su zaplijenili – bižuteriju.

Upravo to se dogodilo u PU vukovarsko-srijemskoj, točnije postaji u Tovarniku, u kojoj je načelnik Pero Falatar, javnosti poznat i kao autor smjernica kolegama kojima je nakon dolaska novog šefa uprave izvijestio policajce da na posao ne smiju dolaziti pijani, zabranio im ogovaranje, okupljanja istomišljenika s ciljem opstrukcije...

Kako je izvijestila policija, u srijedu oko 13.10 sati na granici su kontrolirali passat njemačkih registracijskih oznaka koji je vozio 39-godišnji Rumunj. Od istražnog suca u Vukovaru pribavili su nalog za pretres tog automobila pa su na kraju pronašli “zlato”. Akcijom su se pohvalili na svojoj internetskoj stranici, najavivši podnošenje kaznene prijave protiv Rumunja te privođenje u nadležno Državno odvjetništvo. Ali, tijekom dana iz zlatarnice Lukić stigla je potvrda da je policija zaplijenila bižuteriju.

– Bila je to prva informacija i mi smo je objavili kako ne bi ispalo da nešto tajimo – objašnjavao nam je jučer glasnogovornik PU Krunoslav Žgela.

Primijetili smo da je ta prva informacija objavljena pola dana nakon događaja pa i nije bila tako svježa, a glasnogovornik je odgovorio da je tada istraživanje još bilo u tijeku, pa zapravo čudi da je policija u tom trenu htjela otkriće podijeliti s javnošću. Zanimalo nas je tko je uopće pomislio da je riječ o zlatnini, a Žgela je odgovorio da su to zaključili policajci.

Ako je vjerovati priči iz uprave, policijska metoda procjene nakita bila je ta da je netko od rukovoditelja zagrebao nožićem po nekom od lančića i na temelju struganja zaključio da je pronašao zlatnu žicu.

Komentara 4

OB
obad
10:40 15.10.2010.

Hajde da pogađamo ko im je šef u Tovarniku????????????

OB
-obrisani-
09:19 15.10.2010.

A zar treba bilo što komentirati?

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
18:53 15.10.2010.

policijska metoda procjene nakita bila je ta da je netko od rukovoditelja zagrebao nožićem po nekom od lančića i na temelju struganja zaključio da je pronašao zlatnu žicu.----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sve su to jaki rukovoditelji,sa upitnom stručnom spremom i na koji načinn su je stekli. Zato cijeli taj rukovodeći kadar prije ulaska u EU treba otjerati u mirovinu sa mizernim otpremninama,da ne primaju visoke plaće bespotrebno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije