Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

Policija razbila radničku blokadu trajekta Tin Ujević

trajektna luka
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/5
03.11.2014.
u 15:55

"Nitko iz Vlade ne želi s nama razgovarati. Prisiljeni smo na ulici tražiti svoja prava"

Radnici trajektne luke nakratko su blokirali isplovljavanje trajekta Tin Ujević za Starigrad na Hvaru. Interventna policija je uklonila postavljene metalne ograde kojima su priječili ukrcaj na trajekt, iako su se neki od njih vezali lancima. ­

- Nemamo tarife za ukrcaj i iskrcaj putnika, a imamo tarife priveza su nam niže nego u ostalim lukama. Neka se resorni ministar očituje, sjednimo za stol – rekao je predsjednik Sindikata lučkih radnika Duško Dadić i istaknuo kako godišnje gube 30 milijuna kuna. ­

- Nitko iz Vlade ne želi s nama razgovarati. Prisiljeni smo na ulici tražiti svoja prava. Ja ih molim i pozivam da ne rješavamo probleme na ulici. Dajte nam termin, naći ćemo se i razgovarati. Ovo se može riješiti u pet minuta, a očito nekome iz Vlade ne odgovara da se riješi – poručio je Toni Medvidović, direktor Trajektne luke, i dodao kako sedam godina radnicima poručuje da se strpe, ali više ih ne može kontrolirati. Tako je jučer nakon trodnevnog predaha i obustave blokiranja luke zbog blagdana Svih Svetih, Sindikat lučkih radnika Trajektne luke Split nastavio svoju prosvjednu akciju „SOS za Trajektnu luku Split – ploviti se mora, ali i živjeti se mora“.

Duško Dadić, kojega je s ostalim radnicima koji su priječili ukrcaj vozila na trajekt policija legitimirala i zapisala, najavio je nastavak blokade i drugih akcija narednih dana.

>> Policija iznijela direktora Trajektne luke Medvidovića i glasnogovornika Mazzocca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije