Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Policija provjerava slučaj navodne pedofilije u domu pokraj Vodnjana

pol-crnjak.jpg
import
28.08.2008.
u 16:39

Glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Rogić, na novinarsko pitanje o navodnom slučaju pedofilije u dječjem domu pokraj Vodnjana, rekla je na konferenciji za novinare kako policija "raspolaže određenim saznanjima, slučaj se provjerava i u suradnji s nadležnim institucijama poduzet će se odgovarajuće mjere".

Naime, štićenica Caritasove "Kuće milosrđa" u Majmajoli, u kojoj su smještena djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi i problematična ponašanja, optužila je za pedofiliju nekog 40-ak godina starog Željka i njegove prijatelje.

Navode 14-godišnje štićenice i druge djece da se po domu noću "motaju" sumnjivi tipovi koji se "nabacuju" štićenicama u dobi od 10 do 17 godina, objavio je jedan dnevni list. Prema pisanju tog lista, kada vide sumnjivce da dolaze, djevojčice se panično zaključavaju u sobe, a najčešći je gost neki Željko. Osim na pedofile, djeca su se požalila i na uši kojih je dom prepun.

Slučaj su, pišu novine, policiji prijavili majka i očuh 14-godišnjakinje, što policija nije potvrdila.

Ravnatelj Caritasa Porečko-pulske biskupije Željko Zec kazao je da nikada nije čuo ni za kakvog Željka kao što nikada nije vidio da se nekakvi muškarci "motaju" po domu.

- Nadam se da te optužbe nisu istinite. Ovo su zaista neugodne vijesti, ali policija je o svemu obaviještena i slučaj se istražuje. Ako se ustvrdi da se takvo što zaista dogodilo, to je čin za svaku osudu - naglasio je Zec.

Iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi potvrdili su da su poslali inspekciju koja će iduća dva do tri dana izvršiti nadzor.

Službeno je potvrđeno da u "Kući milosrđa" nije zaposlena ni jedna muška osoba.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije