Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utvrđene nepravilnosti

Policija provela izvanredni nadzor - četvorica policajaca pred disciplinskim sudom

Pretučena djevojka iz Zadra
Foto: Privatni album
1/3
30.06.2018.
u 12:01

Radi utvrđenih propusta protiv četvorice policijskih službenika bit će pokrenuti odgovarajući stegovni postupci pred disciplinskim sudom u Splitu

"Povodom policijskog postupanja u vezi s teškim ozljeđivanjem djevojke sredinom lipnja u Zadru, te provedenog nadzora tog postupanja, a s obzirom na opravdan interes javnosti, Policijska uprava zadarska  želi zainteresiranu  javnost upoznati s činjenicama i okolnostima ovih događaja", stoji u priopćenju PU Zadarske. 

Podsjetimo, u javnost su izašle informacije kako je osumnjičeni imao zaštitu policajaca, a majka djevojke tvrdila je kako policijski službenici nisu svoj posao obavljali na primjeren način. 

PU Zadarska stoga je provela izvanredni nadzor nakon kojeg su odlučili u javnost poslati priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja ovog događaja u javnosti su se pojavile javno izrečene sumnje u zakonitost i kvalitetu postupanja policije, što je bio povod za izvanredni nadzor.

Prema rezultatima nadzora stručnjaka Ureda glavnog ravnatelja policije policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje, te osumnjičenu osobu uz kaznenu prijavu predali nadležnim tijelima.

Nadzorom su utvrđene nepravilnosti u postupanju koje se odnose na dinamiku i ažurnost u samom postupanju nekih policijskih službenika te nepravodobno provođenje nekih radnji u postupku, a koje nisu utjecale na kvalitetu, ili zakonitost postupanja.

Radi utvrđenih propusta protiv četvorice policijskih službenika bit će pokrenuti odgovarajući stegovni postupci pred disciplinskim sudom u Splitu.

Nalazom nadzora opovrgnute su javno izrečene sumnje o zataškavanju, pogodovanju, ili nezakonitom postupanju policajaca. Nisu potvrđene niti sumnje u neprimjerenu ili neprofesionalnu komunikaciju prema građanima i javnosti u vezi s ovim događajem.

U pogledu izvješćivanja javnosti policija je postupala u skladu s važećim zakonskim popisima i na tragu javno komuniciranih stavova Pravobraniteljice za djecu i Državnog odvjetništva, kad je u pitanju zaštita žrtve, tajnost izvida i poštivanje propisa o zaštiti osobnih podataka.

S obzirom na negativnu atmosferu koja se stvorila u proteklim danima u javnom prostoru, želimo istaknuti da se u lipnju, na našem području i na području susjedne policijske uprave, dogodilo nekoliko teških događaja koji su opravdano izazvali interes i zabrinutost  građana. U ovim svim događajima reakcija policije bila je efikasna i kvalitetna i svi su razriješeni u najkraćem roku. Sigurnost građana  nije dovedena u pitanje, a stanje sigurnosti općenito nije bilo bitno narušeno.

Policija, kao najodgovornija za stanje sigurnosti, poziva medije koji uvelike kreiraju javno mnijenje i time i osjećaj sigurnosti građana na profesionalno, etično i objektivno praćenje događaja i rada policije, zasnovano na činjenicama i uz poštivanje pravila svoje struke.

Također pozivamo i sve ostale sudionike u javnom prostoru da, kad se osvrću na rad policije, to čine odgovorno i utemeljeno na provjerenim i objektivnim činjenicama.

Policijski službenici i zaposlenici policijske uprave zadarske danonoćno stoje na raspolaganju svojim sugrađanima, gostima i turistima i svi nam se, u svako doba i s punim povjerenjem mogu obratiti za pomoć i zaštitu", stoji u priopćenju. 

Zadar: Na Županijski sud priveden Douglas Cane osumnjičen za ubojstvo britanskog državljanina na Zrću

Pretučena djevojka iz Zadra
1/8

Komentara 23

SM
san.martino
14:13 30.06.2018.

Ako je drzava korumpirana,a jeste,onda je i policija! Pretuzno je gledat organe reda kako suruju sa dilerima i svim drugim kriminalcima. Znam da su dobro umrezeni i da jedan drugom cuvaju ledja ali nesto se mora poduzeti jer gradjani ne znaju vise odakle prijeti veca opasnost,od policije ili kriminalaca!

Avatar Marko
Marko
14:36 30.06.2018.

Nalazom nadzora opovrgnute su javno izrečene sumnje o zataškavanju, pogodovanju, ili nezakonitom postupanju policajaca. Nisu potvrđene niti sumnje u neprimjerenu ili neprofesionalnu komunikaciju prema građanima i javnosti u vezi s ovim događajem. Ali je protiv 4 policajca pokrenut postupak.?? WTF?

AN
antonelić
14:05 30.06.2018.

policija je " odradila " svoje , a sad je na redu zadarsko pravosuđe ( zadar , borelli 9 ) ... jadan li je onaj tko na toj adresi traži pravdu !!1 ... uskoro više o općinskom sudu u zadru !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije