Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Policija provela izvanredni nadzor - četvorica policajaca pred disciplinskim sudom

Radi utvrđenih propusta protiv četvorice policijskih službenika bit će pokrenuti odgovarajući stegovni postupci pred disciplinskim sudom u Splitu
30. lipnja 2018. u 12:01 23 komentara 8281 prikaza
Pretučena djevojka iz Zadra
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/3

"Povodom policijskog postupanja u vezi s teškim ozljeđivanjem djevojke sredinom lipnja u Zadru, te provedenog nadzora tog postupanja, a s obzirom na opravdan interes javnosti, Policijska uprava zadarska  želi zainteresiranu  javnost upoznati s činjenicama i okolnostima ovih događaja", stoji u priopćenju PU Zadarske. 

U Zadru Muškarac brutalno pretukao 18-godišnju djevojku

Podsjetimo, u javnost su izašle informacije kako je osumnjičeni imao zaštitu policajaca, a majka djevojke tvrdila je kako policijski službenici nisu svoj posao obavljali na primjeren način. 

PU Zadarska stoga je provela izvanredni nadzor nakon kojeg su odlučili u javnost poslati priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja ovog događaja u javnosti su se pojavile javno izrečene sumnje u zakonitost i kvalitetu postupanja policije, što je bio povod za izvanredni nadzor.

Pretučena djevojka iz Zadra Potresna ispovijest Majka pretučene djevojke iz Zadra otkrila detalje nakon stravičnog napada

Prema rezultatima nadzora stručnjaka Ureda glavnog ravnatelja policije policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje, te osumnjičenu osobu uz kaznenu prijavu predali nadležnim tijelima.

Nadzorom su utvrđene nepravilnosti u postupanju koje se odnose na dinamiku i ažurnost u samom postupanju nekih policijskih službenika te nepravodobno provođenje nekih radnji u postupku, a koje nisu utjecale na kvalitetu, ili zakonitost postupanja.

Radi utvrđenih propusta protiv četvorice policijskih službenika bit će pokrenuti odgovarajući stegovni postupci pred disciplinskim sudom u Splitu.

Darko Kovačević Interna kontrola u Zadru Zbog pretučene djevojke ‘padat će glave’ u policiji?

Nalazom nadzora opovrgnute su javno izrečene sumnje o zataškavanju, pogodovanju, ili nezakonitom postupanju policajaca. Nisu potvrđene niti sumnje u neprimjerenu ili neprofesionalnu komunikaciju prema građanima i javnosti u vezi s ovim događajem.

U pogledu izvješćivanja javnosti policija je postupala u skladu s važećim zakonskim popisima i na tragu javno komuniciranih stavova Pravobraniteljice za djecu i Državnog odvjetništva, kad je u pitanju zaštita žrtve, tajnost izvida i poštivanje propisa o zaštiti osobnih podataka.

Pretučena djevojka iz Zadra NALAZI SE U ZATVORU Premlatio djevojku pa tvrdi: 'Nametljivo se ponašala, imao sam 'blackout''

S obzirom na negativnu atmosferu koja se stvorila u proteklim danima u javnom prostoru, želimo istaknuti da se u lipnju, na našem području i na području susjedne policijske uprave, dogodilo nekoliko teških događaja koji su opravdano izazvali interes i zabrinutost  građana. U ovim svim događajima reakcija policije bila je efikasna i kvalitetna i svi su razriješeni u najkraćem roku. Sigurnost građana  nije dovedena u pitanje, a stanje sigurnosti općenito nije bilo bitno narušeno.

Policija, kao najodgovornija za stanje sigurnosti, poziva medije koji uvelike kreiraju javno mnijenje i time i osjećaj sigurnosti građana na profesionalno, etično i objektivno praćenje događaja i rada policije, zasnovano na činjenicama i uz poštivanje pravila svoje struke.

Pretučena djevojka iz Zadra SLIJEDE KAZNE Provedena unutarnja kontrola: 'Policajci nisu pravodobno poduzeli sve mjere'

Također pozivamo i sve ostale sudionike u javnom prostoru da, kad se osvrću na rad policije, to čine odgovorno i utemeljeno na provjerenim i objektivnim činjenicama.

Policijski službenici i zaposlenici policijske uprave zadarske danonoćno stoje na raspolaganju svojim sugrađanima, gostima i turistima i svi nam se, u svako doba i s punim povjerenjem mogu obratiti za pomoć i zaštitu", stoji u priopćenju. 

Zadar: Na Županijski sud priveden Douglas Cane osumnjičen za ubojstvo britanskog državljanina na Zrću

Pretučena djevojka iz Zadra
1 / 8
Zadar: Na Županijski sud priveden Douglas Cane osumnjičen za ubojstvo britanskog državljanina na Zrću
Jakov Surać Jakov Surać Bivši nogometaš Zadra večeras pred istražnim sucem zbog napada na novinara
Hrvatski ratni brod nove generacije
STOŽERNI BROD HRM-a
Ekskluzivno: Kako će izgledati hrvatski ratni brod nove generacije
Rovinj: U Grand Park Hotelu održan 8. Susret guvernera i bankara
ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE
HUB otvorio natječaj za programe financijske pismenosti: Nagrade do 10.000 kuna
 • san.martino:

  Ako je drzava korumpirana,a jeste,onda je i policija! Pretuzno je gledat organe reda kako suruju sa dilerima i svim drugim kriminalcima. Znam da su dobro umrezeni i da jedan drugom cuvaju ledja ali nesto se mora poduzeti jer gradjani ne ... prikaži još! znaju vise odakle prijeti veca opasnost,od policije ili kriminalaca!

 • Avatar Marko
  Marko:

  Nalazom nadzora opovrgnute su javno izrečene sumnje o zataškavanju, pogodovanju, ili nezakonitom postupanju policajaca. Nisu potvrđene niti sumnje u neprimjerenu ili neprofesionalnu komunikaciju prema građanima i javnosti u vezi s ovim događajem. Ali je protiv 4 policajca pokrenut postupak.?? WTF?

 • antonelić:

  policija je " odradila " svoje , a sad je na redu zadarsko pravosuđe ( zadar , borelli 9 ) ... jadan li je onaj tko na toj adresi traži pravdu !!1 ... uskoro više o općinskom sudu u zadru !!!