Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZA MEDIJSKU SLAVU?

Policija: Protiv roditelja "dječaka iz balona" podići ćemo tužbu

balon
Foto: Reuters
1/2
Autori: S. M., A.Be.
18.10.2009.
u 09:00

Šerif nije pojasnio s kakvom tužbom bi se roditelji malog dječaka mogli suočiti, ali je sigurno da će se tražiti njihova zakonska odgovornost u ovom slučaju.

Roditeljima šestogodišnjeg dječaka Falcona Heenea iz Colorada, za kojega se sumnjalo da je odletio u meteorološkom balonu, a zapravo je cijelo vrijeme bio skriven na tavanu kuće, prijeti tužba. 

Državni šerif američke države Colorado Jim Alderden razgovarao je po drugi put s dječakom za kojim je zbog sumnje da je odletio u balonu bila organizirana potjera. Razgovarao je i s dječakovim roditeljima kako bi utvrdio činjenično stanje oko ovog, za mnoge, namjerno izazvanog događaja s ciljem zadobivanja medijske pozornosti.

Zaplijenili računalo

Policija je sinoć obavila pretragu kuće u kojoj su zaplijenili nekoliko kutija i osobno računalo.

Šerif nije pojasnio s kakvom tužbom bi se roditelji malog dječaka mogli suočiti, ali je sigurno da će se tražiti njihova zakonska odgovornost u ovom slučaju.

Zbog prašine koje su podigli, roditelji dječaka, optuženi za medijsku zbrku koji su izazvali igrajući se sa živcima cijelog svijeta koji je pratio let balona i strahujući za sudbinu malog Falcona, najavili su očitovanje na konferenciji za novinare.

Sumnju u medijsku podvalu izazvalo je priznanje dječaka iz balona pred kamerama jedne TV kuće u kojem je iznio kako su mu roditelji naložili da se sakrije jer sudjeluje u showu.

Izazvao dvosatni "cirkus"

Šestgodišnji Falcon Heene, za kojeg se mislilo da se balonom kućne izrade vinuo u zrak, pronađen je nakon intenzivne potrage koja je trajala više od dva sata. Cijelo se vrijeme skrivao u jednoj kutiji u potkrovlju svoje kuće.

Cijeli svijet je strepio nad sudbinom dječaka iz Fort Collinsa čija je obitelj prijavila da je ušao u balon. Očevici su navodno uočili i kutiju koja je tijekom leta ispala s balona i pala na zemlju. Vjerovalo se da je dječak bio upravo u toj kutiji i strahovalo za njegov život. Nakon pada balona na zemlju pokrenuta je opsežna potraga.

Obitelj "znanstvenika"

Dječakov otac, Richard Heene je znanstvenik amater i zajedno s umirovljenim TV-prognostičarom Scottom Stevensom prije nekoliko godina osnovao je tim za istraživanje vremenskih prilika pod nazivom "Znanstveni detektivi".

Obitelj je sudjelovala u emisiji "Mijenjam ženu", a tvrdili su kako se bave i istraživanjima života u svemiru. Pokušavali su navodno izraditi letjelice koje bi bile u mogućnosti "uhvatiti" tornado. U svim tim "znanstvenim" aktivnostima sudjelovala su i njihova djeca.

Ključne riječi

Komentara 3

TH
thevoice
12:39 18.10.2009.

\"Zbog prašine koje su podigli, roditelji dječaka, optuženi za medijsku zbrku koji su izazvali igrajući se sa živcima cijelog svijeta koji je pratio let balona i strahujući za sudbinu malog Falcona, najavili su očitovanje na konferenciji za novinare.\".......................molim?igrajuci se sa zivcima cijeloga svijeta? a sto je ova prica u usporedbi sa americkim samounistavanjem blizanaca , ubijanjem neduznih civila , izazivanje ratova po kugli zemaljskoj , kradja tudje nafte,otvaranje logora , stvaranje i stavljanje u opticaj smrtonosne viruse ...........to nije igranje zivcima cijeloga svijeta ?(btw moji su zivci ostali mirni , neznam vasi?)

ME
mel
12:14 18.10.2009.

roditelji su napravili preveliku glupost i trebaju odgovarati za to

Avatar Nevera
Nevera
10:01 18.10.2009.

Dica... Radost cilog svita.... Mali je učinija dišpet, a sad tužba!? Otišlo je sve u krasan k****.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije