Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA KOD SLAVONSKOG BRODA

Policija pronašla odbjeglog vozača: Pješaci koje je ozlijedio zaradili prekršajnu prijavu

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/2
08.08.2019.
u 16:10

Policajci su nesavjesnog vozača uhitili i doveli u policijsku postaju, a osobni automobil kojim je izazvao prometnu nesreću su privremeno oduzeli, te ga podvrgnuli izvanrednom tehničkom pregledu gdje je utvrđeno da je vozilo tehnički neispravno

Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je danas da je pronašla vozača koji je automobilom ozlijedio pješake.

Vozač je nesreću skrivio u ponedjeljak oko 22 sata u Ulici Bartola Kašića u Slavonskom Brodu. U prometnoj nesreći ozlijeđene su dvije osobe, a počinitelj je pobjegao s mjesta događaja. Policija je očevidom utvrdila da su se 19-godišnjakinja i 20-godišnjak kretali travnatom površinom s južne strane, uz rub kolnika te pritom nisu bili označeni reflektirajućim materijalom.

Do prometne nesreće je došlo jer se vozač osobnog automobila nije držao desnog ruba kolnika, već se kretao uz lijevi te je u jednom trenutku lijevim bočnim dijelom automobila udario u pješake, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. U prometnoj nesreći 19-godišnjakinja je teško, a 20-godišnjak lakše ozlijeđen te im je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu.



Policija je intenzivnim radom na terenu jučer pronašla vozilo i 48-godišnjeg vozača za kojeg su utvrdili da je počinitelj prometne nesreće. Policajci su nesavjesnog vozača uhitili i doveli u policijsku postaju, a osobni automobil kojim je izazvao prometnu nesreću su privremeno oduzeli, te ga podvrgnuli izvanrednom tehničkom pregledu gdje je utvrđeno da je vozilo tehnički neispravno.

Policijski službenici protiv 19-godišnjakinje i 20-godišnjaka podnose odgovarajuću prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a protiv 48-godišnjeg vozača automobila Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu podnose odgovarajuću kaznenu prijavu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar FalusBonus
FalusBonus
17:52 08.08.2019.

Koje nebuloze, pa zar će dobiti prekršajnu prijavu zato što su gazili travu? Nisam znao da za hodati po travi treba reflektirajući prsluk. Ako su bili na travnatoj površini uopće nisu sudionici u prometu u bilo kojem svojstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije